Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Συμφωνία για τη Διώρυγα του Σουέζ (Σαν σήμερα 27/7)

1954 Βρετανοί και Αιγύπτιοι κατέληξαν σε συμφωνία για τη Διώρυγα του Σουέζ, κατά την οποία τερματιζόταν η 72χρονη βρετανική στρατιωτική κατοχή στην περιοχή.

1916 Πάρα πολλά καταστήματα των Αθηνών και του Περαιά βρέθηκαν ακάθαρτα, κατά το γενόμενο αστυιατρικό έλεγχο. Στο μεταξύ αυξάνονται και τα κρούσματα της ευλογιάς. Λαμβάνονται σύντομα μέτρα.

1940 Ο Μπαγκς Μπάνι κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη με την ταινία κινουμένων σχεδίων «Ένας άγριος λαγός».





 
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 27/7
1942 Ο Αμερικανός ατζέντης, τραγουδιστής, παραγωγός και τραγουδοποιός Kim Fowley γεννήθηκε στη Μανίλα των Φιλιππινών. Την δεκαετία του '70 εργάστηκε σαν μάνατζερ του συγκροτήματος The Runaways. Σαν τραγουδοποιός, συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Cat Stevens, Kiss, Alice Cooper κ.α. Το 2008 ο σκηνοθέτης Guy Ritchie συμπεριέλαβε το τραγούδι του "The Trip" στο soundtrack της ταινίας "RocknRolla".

1962 Ο Αμερικανός μουσικός, μπασίστας και ιδρυτικό μέλος του rock/grunge συγκροτήματος Soul Asylum, Karl Mueller (1963-2005) γεννήθηκε στη Μινεάπολις της Μινεσότα. Υπήρξε μπασίστας του συγκροτήματος Soul Asylum από την ίδρυση τους το 1983 μέχρι και τον θάνατο του το 2005. Η τελευταία φορά που βρέθηκε στο στούντιο με το συγκρότημα ήταν για τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ "The Silver Lining", το οποίο κυκλοφόρησε στις 11 Ιουλίου του 2006.
Αθλητισμός 27/7
 

27/7/2007 Η Εθνική ομάδα με προπονητή τον Νίκο Νιόπλια κατακτά το αργυρό μετάλλιο όταν ηττάται με 1-0 από την Ισπανία στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων (U19). Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πετυχαίνει στο 38΄ο Παρέχο και η Ισπανία γίνεται η πρώτη ομάδα που κερδίζει το τρόπαιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

27/7/2005 Πεθαίνει σε ηλικία 43 ετών ο δημοσιογράφος Γιάννης Αντωνόπουλος, που στα 23 χρόνια της καριέρας του εργάστηκε στις εφημερίδες “ΦΩΣ” και “ΒΗΜΑ”, στο περιοδικό “Τρίποντο”, στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 9.84” και ήταν μέλος του γραφείου Τύπου του ΕΣΑΚΕ από την ημέρα της ίδρυσής του

27/7/2000 Πεθαίνει σε ηλικία 81 ετών ο Νότης Μαστρογιάννης, αντιπρόεδρος της ΕΟΚ και επίτιμος πρόεδρος από το 1993, ένας από τους πιο δραστήριους παράγοντες του ελληνικού μπάσκετ. Επίσης, ήταν ο δημιουργός της ομάδας μπάσκετ του Παγκρατίου, του οποίου υπήρξε αθλητής στίβου και βόλει
 

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *