Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Οι ευεργετικές ιδιότητες της μπανάνας

Οι μπανάνες είναι γνωστές για τα οφέλη τους και την άμεση ενέργεια που δίνουν στον οργανισμό. Ωστόσο σύμφωνα με έρευνα, δύο μπανάνες αρκούν για να σας προσφέρουν όλα όσα χρειάζεστε για 90λεπτη άσκηση. Εκτός της άσκησης έχει και οφέλη για τον οργανισμό, που πρέπει να έχουμε υπόψη μας.

Συγκεκριμένα:


Κατάθλιψη

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα πολλοί άνθρωποι που έκαναν άσχημες σκέψεις, ένιωσαν πολύ καλύτερα αφού έφαγαν μια μπανάνα. Το φρούτο περιέχει τρυπτοφάνη, ένα είδος πρωτεϊνης που το σώμα μας μετατρέπει σε σεροτονίνη, που βελτιώνει τη διάθεσή μας!

Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS)

Ξεχάστε τα χάπια και πιάστε μια μπανάνα. Η βιταμίνη Β6, που περιέχει ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση.

Αναιμία

Υψηλή σε σίδηρο, η μπανάνα μπορεί να τονώσει την παραγωγή της αιμοσφαιρίνης στο αίμα

Πίεση

Το μοναδικό τροπικό φρούτο διαθέτει υψηλά επίπεδα καλίου και χαμηλά αλατιού, γεγονός που ευνοεί τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Ενδυνάμωση μυαλού

200 μαθητές σχολείου της Αγγλίας, βοηθήθηκαν από τα διαγωνίσματα μέσα στη χρονιά, τρώγοντας για πρωινό μπανάνα Η έρευνα έδειξε πως το φρούτο βοηθά τα παιδιά, κάνοντας τα να προσέχουν περισσότερο.

Δυσκοιλιότητα

Οι φυτικές ίνες ευνοούν τους δυσκοίλιους. Έτσι, η μπανάνα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες μπορεί να σας βοηθήσει για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζετε.

Καούρες

Λειτουργούν ως αντιοξειδωτικό στον οργανισμό, και κατά συνέπεια θα ανακουφιστείτε εάν φάτε μία μπανάνα.

Πρωινές ναυτίες

Εάν φάτε μεταξύ γευμάτων μία μπανάνα, θα διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρουν στο αίμα ψηλά και έτσι θα αποφύγετε τις πρωινές ναυτίες.

Τσίμπημα κουνουπιού

Αντί να πιάσετε την αλοιφή ή την αμωνία, δοκιμάστε να τρίψετε την περιοχή που σας τσίμπησε με το εσωτερικό του φλοιού της μπανάνας.

Hangovers

Από τους γρηγορότερους τρόπους να συνέλθετε. Η μπανάνα ηρεμεί το στομάχι και με τη βοήθεια του μελιού, θα αποκαταστήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ με λίγο γάλα θα ενυδατώσετε τον οργανισμό σας.

Νεύρα

Υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης B, που βοηθά τα νεύρα σας να ηρεμίσουν. vitamins that help calm the nervous system..

Έλεγχος θερμοκρασίας

Η μπανάνα σε πολλές περιπτώσεις θεωρείται φρούτο που ρίχνει τη θερμοκρασία τόσο τη σωματική όσο και τη συναισθηματική. Στην Ταϊλάνδη για παράδειγμα, οι έγκυες τρώνε μπανάνες για να βεβαιωθούν πως το μωρό θα γεννηθεί σε χαμηλή θερμοκρασία.


iatronet.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *