Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για οικογενειακό επίδομα

Από σήμερα, 14 Ιουλίου ξεκινά η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης του οικογενειακού επιδόματος του ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις υποβάλλονται σταδιακά ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών των δικαιούχων.

Συγκεκριμένα,

- την 14η Ιουλίου 2014, για δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω

- την 1η Σεπτεμβρίου 2014, για τους δικαιούχους με δύο παιδιά και

- την 1η Οκτωβρίου 2014, για τους δικαιούχους με ένα παιδί.


Ποια είναι τα κριτήρια 

- η πραγματοποίηση από τον/την δικαιούχο τουλάχιστον 50 ημερών εργασίας κατά το προηγούμενο της επιδότησης ημερολογιακό έτος, για τις οποίες να έχουν καταβληθεί οι αναλογούσες εισφορές υπέρ του Δ.Λ.Ο.Ε.Μ. ή

- τουλάχιστον δίμηνη τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας ή

- τουλάχιστον δίμηνη συνεχής ανικανότητα για εργασία ή 

- τουλάχιστον δίμηνη αποχή από την εργασία λόγω άδειας κυοφορίας- λοχείας. 

Το επίδομα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ σε πάνω από 300.000 οικογένειες, θα είναι φέτος μειωμένο κατά 50% λόγω της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες.


newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *