Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Μέτρα στήριξης από το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ αναμένουν οι Έλληνες ροδακινοπαραγωγοί

Αρχίζει σήμερα στις Βρυξέλλες το πρώτο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, υπό την προεδρία του Ιταλού υπουργού Γεωργίας, Τροφίμων και Δασικής Πολιτικής, κ. Maurizio Martina.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η ιταλική προεδρεία θα παρουσιάσει το πρόγραμμα για τον τομέα της γεωργίας και της αλιείας, που θα ακολουθήσει το επόμενο εξάμηνο. Στη συνέχεια θα συζητηθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, τα οποία είναι τα εξής: οι αλλαγές που προτείνει η Κομισιόν στους Κανονισμούς της βιολογικής γεωργίας, το μέλλον του γαλακτοκομικού τομέα και οι αλιευτικές δυνατότητες για το 2015.

Ο Έλληνας υπουργός κ. Καρασμάνης έχει δεσμευτεί ότι θα θέσει στον Επίτροπο Γεωργίας, Ντάτσιαν Τσιόλος, τα προβλήματα στην αγορά ροδάκινου, ζητώντας τη λήψη πρόσθετων μέτρων στήριξης των παραγωγών, όπως την αύξηση των προς απόσυρση ποσοτήτων από την αγορά και τη διερεύνηση του ενδεχόμενου οικονομικής στήριξης των παραγωγών για την αντιμετώπιση της κρίσης.



agrotypos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *