Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Συνάντηση Δημάρχου Έδεσσας με Υφυπουργό ΠΕΚΑ για τη «μικρή ΔΕΗ»

Με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου συναντήθηκαν ο Βουλευτής Πέλλας κ. Διονύσης Σταμενίτης και ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου για το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» και της πώλησης των ΥΗΣ Άγρα και Εδεσσαίου.

Ο Δήμαρχος και ο Βουλευτής εξήγησαν στον κ. Υφυπουργό τον στρατηγικού χαρακτήρα ρόλο των νερών της πόλης, τόσο για τον τουρισμό όσο και για την αγροτική ανάπτυξη. Στόχος των τοπικών φορέων είναι να εξαιρεθούν οι ΥΗΣ Άγρα και Εδεσσαίου από το νομοσχέδιο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την επομένη του συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Έδεσσας και ο Δήμαρχος μετέφερε την αντίδραση και την ανησυχία των πολιτών για την πώληση των ΥΗΣ και τη διαχείριση των υδάτων της πόλης από ιδιώτες.

Ο Υφυπουργός με τη σειρά του απέκλεισε το ενδεχόμενο εξαίρεσης των ΥΗΣ από το νομοσχέδιο, ενώ για το θέμα των υδάτων ενημέρωσε ότι γίνεται επεξεργασία άλλου νομοσχεδίου που θα αφορά τη διαχείριση των υδάτων προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες. Ως εκ τούτου ζητούμε από τους Βουλευτές του Νομού μας να διερευνήσουν κατά πόσο διασφαλίζονται τα συμφέροντα της Έδεσσας στο εν λόγω νομοσχέδιο.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Έδεσσας δήλωσε ότι συνεχίζουμε να είμαστε αντίθετοι στη ψήφιση του νομοσχεδίου και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την αποτροπή του.


Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *