Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Τι ζητάει ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Επ.Γιαννιτσών από το Δήμαρχο και τους αρχηγούς των παρατάξεων

''Ο Σύλλογός μας συντονισμένα με την ΠΟΕ – ΟΤΑ δηλώνει την εναντίωση του στην νομοθετική παρωδία της δήθεν συγκριτικής «αξιολόγησης». Η νέα αξιολόγηση οδηγεί στην προκρούστια
κλίνη τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Εναντιωνόμαστε διότι επιθυμούμε αξιολόγηση με εξασφάλιση όμως αντικειμενικών κριτηρίων συγκεκριμένης στοχοθεσίας.

Αντίθετα η αξιολόγηση του κύριου Μητσοτάκη οδηγεί σε αναχρονιστικές μεθόδους που θα απογειώσουν το ρουσφέτι και τις πελατειακές σχέσεις.. Ο Νόμος διαχωρίζει σε καλούς προϊσταμένους και κακούς υφισταμένους και θεσμοθετεί ποσοστώσεις αργίας. Οι δικαιολογίες για το νέο μέτρο από το υπουργείο ανάγονται σε αιτιολογήσεις κοινωνικού αυτοματισμού, αφού δημιούργησε το πειθαρχικό του τεκμηρίου της ενοχής ετοιμάζει επιτροπές προφορικών εξετάσεων για την επιλογή των νέων προϊσταμένων. Αυτή είναι η «αναδιάρθρωση» της δημόσιας διοίκησης Ο σύλλογός μας θυμίζουμε ότι ζήτησε ήδη με δημόσια ανακοίνωση του από τις 28/4/2014 από την δημοτική αρχή να τοποθετηθεί στο ζήτημα. Επίσης σας πληροφορούμε ότι οι εργαζόμενοι Δήμου και ΚΕΚΑΠΠΑ σε ογκώδη συγκέντρωση στις 26/6/2014 δήλωσαν ομόφωνα την αντίθεσή τους στην εφαρμογή των ποσοστώσεων και ότι θα αντισταθούν με κάθε μέσον κατά της εφαρμογής του. 

Επειδή..

-Η μεγάλη πλειοψηφία των δήμων ήδη έχει πάρει αποφάσεις για μη εφαρμογή του μέτρου με μη αποστολή απόφασης επιμερισμού.

-Η ΚΕΔ έχει δηλώσει ήδη την αντίθεση της στην εφαρμογή του μέτρου. .

-Η νομική επιτροπή της βουλής δήλωσε την ανησυχία της περί της σκοπιμότητας και της αντισυνταγματικότητας του μέτρου.

-Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, ως αρμόδιος επιστημονικός φορέας για τη μελέτη και εφαρμογή σύγχρονων και άρτιων συστημάτων διοίκησης ποιότητας, δηλώνει την πραγματική αδυναμία εφαρμογής του ν.4250/14.

-Ο δήμος Πέλλας επίσης είναι ο μοναδικός δήμος του νομού που λειτουργεί ακόμη και σήμερα με προσωρινούς αναπληρωτές με ύπαρξη επί μακρόν πολλών ακέφαλων τμημάτων, άρα στερείτε και νομιμοποιημένων εισηγητών αξιολόγησης.

-Ποτέ στο δήμο μας δεν επικράτησαν επίπλαστα ποσοστά αριστείας τα οποία επικαλείται συκοφαντικά ο υπουργός της αργίας.

Ζητούμε την λήψη απόφασης Δ.Σ. περί μη εφαρμογής Ν. 4250/2014 που αφορά την αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δήμου Πέλλας και του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου και συνεπακόλουθα την μη έκδοση απόφασης επιμερισμού ποσοστών καθώς και να ζητηθεί η άμεση κατάργηση της αντισυνταγματικής διάταξης.

Παρακαλούμε να τεθεί το παραπάνω άμεσα ως θέμα στο προσεχές συμβούλιο.''



Για το ΔΣ του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος
Ελευθέριος Αβραμίδης




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *