Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Ερώτηση 10 Βουλευτών της ΝΔ για την μη καταβολή εξισωτικής ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους

Με ερώτησή τους οι Βουλευτές της ΝΔ, Σάββας Ι. Αναστασιάδης, Ιορδάνης Τζαμτζής, Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, Ευθύμιος Καρανάσιος, Κωνσταντίνος Σκρέκας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, Δημήτριος Χριστογιάννης, Γεώργιος Γεωργαντάς, ρωτούν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Καρασμάνη, σχετικά με την μη καταβολή εξισωτικής ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους. Στην ερώτηση τους οι Βουλευτές αναφέρουν: 


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η 

Προς τoν κ. Υπουργό 

12-8-2014 

Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνη Γεώργιο 


Θέμα: «Μη καταβολή των εξισωτικών ενισχύσεων που δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι»

Κύριε Υπουργέ.

Κατά την καταβολή της εξισωτικής ενίσχυσης των κτηνοτρόφων για το έτος 2013, παρατηρήθηκαν τεράστια προβλήματα που προκύπτουν από το γεγονός, ότι οι εκτάσεις που χρησιμοποιούσαν ως βοσκοτόπια για πολλά χρόνια οι κτηνοτρόφοι, δεν θεωρούνται πλέον επιλέξιμες, αφού με την κοινοτική νομοθεσία και το νέο σχέδιο δράσης της χώρας μας εάν το είκοσι τις εκατό της έκτασης καλύπτεται από θαμνώδη βλάστηση ( πουρνάρια κ. λ. π.), χαρακτηρίζονται ως δασική και άρα μη επιλέξιμη έκταση, γεγονός που αποκλείει πολλούς κτηνοτρόφους από την εξισωτική ενίσχυση.

Επειδή δεν ταυτοποιήθηκαν τα δικαιώματα με τα αντίστοιχα βοσκοτόπια, οι κτηνοτρόφοι μας δεν πήραν την ενίσχυση για τους βοσκοτόπους, με αποτέλεσμα να μπουν στους λογαριασμούς τους λίγες δεκάδες ευρώ. Ακόμη πρέπει να τονίσουμε, ότι τα χρήματα που διατέθηκαν ως πρώτη δόση της εξισωτικής αποζημίωσης, ήταν μόνο 60 εκατ. Για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων απαιτούνται πολύ περισσότερα.

Επειδή σε πολλές περιοχές της χώρας μας, όπως στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Ευρυτανίας, Χαλκιδικής αλλά και στις υπόλοιπες ορεινές και ημιορεινές περιοχές της επικράτειας, όπου η κτηνοτροφία κυρίως αιγοπροβάτων αποτελεί την κύρια απασχόληση των κατοίκων, δεν υπάρχουν εκτάσεις για βοσκοτόπια όπως ορίζονται στη νέα νομοθεσία.

Επειδή η διακοπή της καταβολής της εξισωτικής ενίσχυσης θα οδηγήσει τις συγκεκριμένες κατηγορίες κτηνοτρόφων σε αφανισμό.

Επειδή η προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΑΑΤ είχε διαβεβαιώσει τους κτηνοτρόφους ότι το θέμα των βοσκοτόπων είχε διευθετηθεί.

Ερωτάσθε κ Υπουργέ,

Α) Με τι μέτρα προτίθεστε να αντιμετωπίσετε και να ξεπέρασε το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε για τους κτηνοτρόφους της χώρας μας.

Β) Υπάρχουν τα χρήματα για την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης σε δεύτερη δόση προς τους δικαιούχους; Θα αναπληρωθεί το ποσόν που δεν αποδόθηκε στους κτηνοτρόφους;


Οι Ερωτώντες Βουλευτές

1) Σάββας Ι. Αναστασιάδης, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης
2) Ιορδάνης Τζαμτζής, Βουλευτής Πέλλας
3) Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, Βουλευτής Ευρυτανίας
4) Ευθύμιος Καρανάσιος, Βουλευτής Χαλκιδικής
5) Κωνσταντίνος Σκρέκας, Βουλευτής Τρικάλων
6) Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Βουλευτής Ημαθίας
7) Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, Βουλευτής Φλώρινας
8) Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, Βουλευτής Φθιώτιδας
9) Δημήτριος Χριστογιάννης, Βουλευτής Πιερίας
10) Γεώργιος Γεωργαντάς, Βουλευτής Κιλκίς




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *