Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Δικαίωμα ψήφου σε τρία εκατομμύρια πρώην ναζί (Σαν σήμερα 13/8)

1949: στη Γερμανία, δόθηκε το δικαίωμα ψήφου σε τρία εκατομμύρια πρώην ναζί.

1968: ο Αλέκος Παναγούλης προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να δολοφονήσει τον Γιώργο Παπαδόπουλο, στο 31ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, κοντά στο Λαγονήσι, με εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθέτησε στο δρόμο που θα περνούσε ο δικτάτορας με το αυτοκίνητό του. Η έκρηξη έγινε δέκατα του δευτερολέπτου αφότου πέρασαν τα αυτοκίνητα του δικτάτορα και της συνοδείας του, ενώ ο 29χρονος Αλέκος Παναγούλης συνελήφθη.

1961: Οι αρχές της Ανατολικής Γερμανίας αρχίζουν να κατασκευάζουν το τείχος του Βερολίνου. Το «τοίχος του αίσχους», όπως ονομάστηκε, θα διατηρηθεί έως τις 9 Νοεμβρίου του 1989, οπότε θα γκρεμιστεί κατά την ενοποίηση των δύο Γερμανιών.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 13/8
 
1952 Σε στούντιο του Λος Άντζελες της Καλιφόρνια ηχογραφείται για πρώτη φορά το τραγούδι "Hound Dog" από την Big Mama Thornton. Θα ανέβει στο Νο1 του Billboard Rhythm and Blues Chart και θα σημειώσει πωλήσεις που θα αγγίξουν τα δύο εκατομμύρια αντίτυπα. Το 1956 θα το κάνει μεγαλύτερη επιτυχία ο Elvis Presley.
 
1966 Στην πρώτη των Βρετανικών Albums Chart βρίσκεται το άλμπουμ των The Beatles με τίτλο "Revolver". Κυκλοφόρησε στη Μεγάλη Βρετανία λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 5 Αυγούστου. Ήταν ένα αρκετά πιο κιθαριστικό άλμπουμ σε σχέση με το προηγούμενο τους, "Rubber Soul". Ξεχώρισαν τραγούδια όπως τα "Taxman", "Eleanor Rigby", "Yellow Submarine", "She Said She Said", "Good Day Sunshine", "Tomorrow Never Knows". Το εξώφυλλο είναι μια δημιουργία του Γερμανού μπασίστα και φίλου του συγκροτήματος Klaus Voormann.
 
1983 Οι The Police βρίσκονται στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 με το "Every Breath You Take". Το τραγούδι είναι μέρος του άλμπουμ "Synchronicity" που κυκλοφόρησε το Μάιο. Το 1984 θα χαρίσει στο συγκρότημα δύο βραβεία Grammy, τα "Song of the Year" (Sting) και "Best Pop Performance by a Duo or Group with Vocal".

Αθλητισμός 13/8
 
1973 Ο Γιόχαν Κρόιφ (Johan Cruijff) μεταγράφεται από τον Άγιαξ στην Μπαρτσελόνα. Ο “ιπτάμενος Ολλανδός”, όπως τον αποκαλούν, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Ως παίκτης και προπονητής θα κερδίσει όλα τα τρόπαια εκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 1989 θα υποβληθεί σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς με τέσσερα μπάι-πας
1983 Η Άννα Βερούλη κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό με βολή 65μ72 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Ελσίνκι. Πρώτη η Φινλανδέζα Τίνα Λίλακ με 70μ82 και δεύτερη η Αγγλίδα Φατίμα Γουίτμπρεντ με 69μ14
1987 Η Τζάκι Τζόινερ Κέρσι (Jackie Joyner-Kersee) σημειώνει παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος (7μ45)
Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *