Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Απόπειρα δολοφονίας του Πάγκαλου στις Σπέτσες (Σαν σήμερα 8/8)

1926 Απόπειρα δολοφονίας του Πάγκαλου στις Σπέτσες. Ο δολοφόνος ονομάζεται Αντωνόπουλος και παραπέμπεται στο στρατοδικείο.

1956 Η Ιαπωνία καθελκύει το μεγαλύτερο δεξαμενόπλοιο πετρελαίου του κόσμου, μήκους 780 ποδών και εκτοπίσματος 84.730 τόνων.

1938 πραγματοποιήθηκε το τελευταίο δρομολόγιο του "Θηρίου", του σιδηροδρόμου Αθηνών - Κηφισιάς που έμεινε στην ιστορία της πρωτεύουσας με το παρατσούκλι αυτό λόγω των αγκομαχητών και των πυκνών μαύρων καπνών του. Το "Θηρίο" εξασφάλιζε για πολλά χρόνια πυκνή συγκοινωνία μεταξύ Αθήνας και Κηφισιάς (κάθε μία ώρα), καθώς και δύο συνδέσεις την ημέρα με το Λαύριο.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 8/8
1961 Ο κιθαρίστας και τραγουδοποιός The Edge (David Howell Evans) γεννήθηκε στο Μπάρκινγκ του Λονδίνου της Αγγλίας. Όταν ήταν ενός έτους οι γονείς του μετακόμισαν στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Από πολύ μικρός μελέτησε πιάνο και κιθάρα. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα U2. Είναι μέλος του γκρουπ από την ίδρυση του, έχει ηχογραφήσει μαζί τους δώδεκα στούντιο άλμπουμ και έχει παίξει τεράστιο ρόλο στην διαμόρφωση του ήχου τους. Έχει συνεργαστεί επίσης με καλλιτέχνες όπως οι Johnny Cash, B.B. King, Tina Turner, Ronnie Wood, Jay-Z, Rihanna κ.α.

1973 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, κιθαρίστας και τραγουδοποιός Scott Stapp (Anthony Scott Flippen) γεννήθηκε στο Γκόλντσμπορο της Βόρειας Καρολίνα. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Αμερικανικό συγκρότημα Creed. Το 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο "The Great Divide". Δημοφιλές τραγούδι με την φωνή του το "With Arms Wide Open" το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Best Rock Song" το 2001. Είχε επίσης προταθεί για το βραβείο Grammy "Best Rock Vocal Performance by a Duo or Group" αλλά έχασε από το "Beautiful Day" των U2.

Αθλητισμός 8/8
 
1970 Ο τζόκεϊ Willie Shoemaker σημειώνει την 6.000ή νίκη του ιππεύοντας τον ”Shining Count” στο Del Mar
1984 Η 19χρονη Αγγελική Κανελλοπούλου φτάνει μέχρι τα προημιτελικά του τένις, που είναι άθλημα επίδειξης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες, αλλά ηττάται από την Catherine Tanvier με 6-2, 6-1. Θα περάσουν 20 χρόνια μέχρι μία άλλη Ελληνίδα, η Ελένη Δανιηλίδου, να φτάσει τόσο ψηλά
1984 Ο Καρλ Λιούις (Carl Lewis) κερδίζει το τρίτο από τα τέσσερα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες με το 19.80 στα 200μ
1984 Ο Γκρεγκ Λουγκάνις (Greg Louganis) κερδίζει το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες στις καταδύσεις

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *