Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Αναβάθμιση δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ στις υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας

Μετά από πολύμηνη προσπάθεια και συντονισμένες ενέργειες επετεύχθη η επέκταση του δικτύου οπτικής ίνας και η εγκατάστασή του στο κτίριο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Πέλλας. Οι
εργασίες πραγματοποιήθηκαν από τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (Ο.Τ.Ε.) σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής της Π.Ε. Πέλλας και το Τμήμα Πληροφορικής του Δήμου Έδεσσας. 

Ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία το δίκτυο οπτικής ίνας στον 3ο όροφο του Διοικητηρίου καλύπτοντας τις υπηρεσίες που είναι εγκαταστημένες εκεί, ενώ, το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η σύνδεση και των υπολοίπων υπηρεσιών που εδρεύουν στο Διοικητήριο. Ειδικότερα, από τις εγκαταστάσεις της Π.Ε. Πέλλας θα δίνεται η πρόσβαση στη Δ.Ο.Υ. Έδεσσας – Σκύδρας – Αλμωπίας, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.

Τα πλεονεκτήματα από τη λειτουργία του δικτύου της οπτικής ίνας αφορούν πρωτίστως, τη μεγάλη ταχύτητα των 100 Mbit/s που θα «τρέχει» η σύνδεση στο διαδίκτυο και η βελτιωμένη ποιότητα λήψης. Από την άλλη, θα περιοριστούν σημαντικά, τα προβλήματα συνδεσιμότητας που παρουσιάζονταν στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συνεχάρη το Τμήμα Πληροφορικής για τη συνεργασία με τον Ο.Τ.Ε. και για το σημαντικό αποτέλεσμα που θα έχει στη λειτουργία των υπηρεσιών η νέα, βελτιωμένη ταχύτητα. Επίσης, έδωσε συγχαρητήρια στην Κοινωνία της Πληροφορίας και, ιδιαίτερα, στο στέλεχος κ. Χρήστο Μοσχονά για την αγαστή συνεργασία που έχει με την Π.Ε. Πέλλας τα τελευταία 4 χρόνια. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης «Η Π.Ε. Πέλλας είναι από τις πρώτες περιφερειακές ενότητες που αξιοποιεί τις ταχύτητες του Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών (MAN). Εξάλλου, στην εποχή της πληροφορίας και του διαδικτύου η ταχύτητα παρακολούθησης των εξελίξεων αποτελεί σημαντικό κομμάτι της καθημερινής επικοινωνίας και συνεργασίας με την κοινωνία για την αντιμετώπιση των θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες».


Το Τμήμα Πληροφορικής Π.Ε. Πέλλας παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με το δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ με στόχο την περαιτέρω αναβάθμισή του στο πλαίσιο που αφορά την καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας.



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *