Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Τι περιμένουμε από τη Gamescom 2014

Κάθε καλοκαίρι τα φώτα της δημοσιότητας στη gaming σκηνή πέφτουν πάντα στην E3, κάτι που δημιουργεί εύκολα την άγνοια των gamers απέναντι σε εκθέσεις όπως η Gamescom. Και όχι
άδικα, βέβαια, αφού η γερμανική έκθεση δεν είχε ποτέ τις μεγάλες ανακοινώσεις που πραγματοποιούνται στο Los Angeles και, φυσικά, εξυπηρετεί το ευρωπαϊκό κοινό της gaming κοινότητας που δεν έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Οι τρεις μεγάλοι κολοσσοί είχαν πολλά να μας δείξουν στην E3 2014 και η αλήθεια είναι πως εκτός και αν κρατάνε κάποιους άσους στα μανίκια τους, τότε δε θα έχουν καινούργια πράγματα προς επίδειξη. Η Microsoft ήταν η μοναδική εκ των τριών εταιριών, η οποία δε διοργάνωσε ειδική συνέντευξη Τύπου στην Gamescom 2013 και φέτος δε θα είναι διαφορετικά. Παρόλο που η Nintendoπραγματοποίησε την επιστροφή της στην πόλη της Κολωνίας πέρυσι, όπως αποδείχθηκε στην E3 2014, η φετινή χρονιά είναι η χρονιά των ψηφιακών παρουσιάσεων για την ιαπωνική εταιρία και στις 5 Αυγούστου αναμένεται το Hyrule Warriors Direct. Όπως γίνεται αντιληπτό, η Sony θα είναι ο μοναδικός από τους τρεις κατασκευαστές hardware που θα βρίσκεται επάνω στη σκηνή της Gamescom 2014, με τη συνοδεία ανεξάρτητων publishers, όπως EA και Ubisoft.

Παρακάτω θα βρείτε μία εκτίμηση των ανακοινώσεων και των τίτλων που πρόκειται να παρουσιαστούν στηνGamescom 2014.


Sony

Με τους περισσότερους αποκλειστικούς τίτλους του PlayStation 4 να έχουν ήδη παρουσιαστεί στην E3 2014, η Sony πρόκειται να αφιερώσει μεγάλο κομμάτι της παρουσίασής της σε νέους PlayStation Vita τίτλους, όπως το Gravity Rush 2 και projects των indie developers με τους οποίους έχει συνεργαστεί στενά (No Man's Skyτης Hello Games). Κάποιοι ακόμα ισχυρίζονται πως το The Last Guardian θα ανακοινωθεί επιτέλους στηνGamescom 2014, ενώ κινούμενοι σε ρεαλιστικά μονοπάτια περιμένουμε να δούμε στιγμιότυπα από τοUncharted 4: A Thief's End, το Driveclub, το LittleBigPlanet 3, το The Order: 1866, ίσως το Bloodborne και μία αναλυτικότερη ματιά στο VR Headset της Sony, το Project Morpheus.


Microsoft 

Μπορεί η Microsoft να μην έχει προγραμματίσει μία ειδική συνέντευξη Τύπου για τη γερμανική έκθεση αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα λείπει εντελώς. Αντιθέτως, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι, η Remedy αναμένεται να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας με το πολυαναμενόμενο αποκλειστικό project της για το Xbox One που ακούει στο όνομα Quantum Break. Τίτλοι όπως το Halo: The Master Chief Collection, το Scalebound, το Forza Horizon 2 και το Sunset Overdrive πρόκειται να συνοδεύσουν αυτή τη μεγάλη ανακοίνωση με τα demos του να είναι διαθέσιμα για δοκιμή στην έκθεση. Τέλος, φυσικά και δεν θα παραλειφθεί η ανακοίνωση αποκλειστικού περιεχομένου για το Xbox One σε ΑΑΑ τίτλους όπως το Call of Duty: Advanced Warfare.


Nintendo

Δυστυχώς, η παρουσία της Nintendo δεν αναμένεται να είναι το ίδιο δυναμική με πέρυσι, λόγω του μικρού αριθμού των διαθέσιμων τίτλων που θα υπάρχουν για δοκιμή. Τα αποκλειστικά παιχνίδια του Wii U που έχουν επιβεβαιωθεί πως θα βρίσκονται στην Gamescom 2014 θα είναι τα Super Smash Brothers Wii U, Splatoon και Yoshi’s Wooly World. Ακόμα, μετά τη μεγάλη επιτυχία του Super Smash Bros. τουρνουά στην E3 2014, η Gamescom 2014 θα είναι το επόμενο μέρος που θα γίνει η διοργάνωση του δεύτερου μεγάλου τουρνουά για τον αποκλειστικό τίτλο του Wii U.


Electronic Arts

Η Electronic Arts πρόκειται να μας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον με μία σειρά τίτλων όπως τα The Sims 4, Battlefield Hardline, PGA Tour: 15, Dragon Age: Inquisition και άλλα. Ο τίτλος για τον οποίο υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία είναι σίγουρα το Mass Effect 4, καθώς η εταιρία αποκάλυψε μερικά πράγματα στην Comic Con 2014, ενώ ο καινούργιος τίτλος της BioWare ενδέχεται να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του μετά το άκρως συζητημένο live action trailer του.


Ubisoft

Η Ubisoft μαζί με την Electronic Arts είναι οι πιο προβλέψιμες εταιρίες, αφού τα χρήματα που έχουν ξοδέψει στο marketing τμήμα του κάθε τίτλου είναι εξαιρετικά πολλά και ονόματα όπως The Crew, Tom Clancy’s: The Division, Just Dance και Assassin’s Creed: Unity, Rainbow Six: Siege και Far Cry 4 είναι σίγουρο πως θα κάνουν την εμφάνιση τους στην Gamescom 2014.


Activision

Με το Battlefield Hardline να μεταφέρθηκε για το 2015, η Activision έχει το πάνω χέρι και η αποκάλυψη σκηνών του multiplayer κομματιού από το Call of Duty: Advanced Warfare θα αποτελέσει βασική κάρτα της τράπουλας που ετοιμάζει η εταιρία για την Gamescom 2014. Φυσικά, το Destiny δε θα μπορούσε να λείπει από το booth της Activision, ιδιαίτερα μετά την τεράστια θετική αποδοχή που είχε η beta του τίτλου. Τέλος, το επόμενο μέλος του Skylanders franchise, το Skylanders: Trap Team, πρόκειται να αναδείξει τους καινούργιους gameplay μηχανισμούς του στο κοινό της γερμανικής έκθεσης.


Από εκεί και πέρα, εταιρίες όπως η 2K Games, η Valve και η Deep Silver θα είναι παρούσες στην έκθεση με το μεγάλο project της πρώτης να είναι το Evolve, την Valve να αποκαλύπτει περισσότερες πληροφορίες για το Steam OS και τα Steam Machines και την Deep Silver να έχει νέο demo του Dead Island 2 διαθέσιμο για όσους παρευρεθούν στο "περίπτερο" της. 

Αυτοί είναι οι τίτλοι που αναμένονται να παρουσιαστούν από τις προαναφερθέντες εταιρίες στην Gamescom 2014. Εκτός και αν κάποιοι ετοιμάζουν εκπλήξεις, δεν πρόκειται να δούμε κάτι το εντυπωσιακό εκτός από την δημοσίευση νέων trailers και αποκαλύψεις του gameplay από κάθε τίτλο. Εσείς τι περιμένετε να δείτε στην Gamescom 2014; Μην ξεχάσετε να μας πείτε στα σχόλια.

Η Gamescom θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 17 Αυγούστου και εννοείται πως το Unboxholics.com θα σας παρέχει μία πληρέστατη κάλυψη της έκθεσης. Στον ειδικό τομέα του site -που για την ώρα είναι κενός- θα μπορείτε να διαβάζετε οτιδήποτε αφορά στη Gamescom 2014.


unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *