Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Στο 40% μειώθηκε το κόστος ασφαλίστρων αυτοκινήτων

Στο 40% μειώθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα το κόστος των ασφαλίστρων αυτοκινήτων, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά και του ανταγωνισμού στην ασφαλιστική αγορά. Όμως, παρά τη σημαντική αυτή μείωση, σε συνδυασμό με τα αυστηρά πρόστιμα και τις κυρώσεις, ένα εκατομμύριο περίπου οχήματα εξακολουθούν να κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους ελληνικούς δρόμους.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσαν απόψε στη Θεσσαλονίκη τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Θεσσαλονίκης, Αθηνών και Πειραιά, με θέμα το παρόν και το μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα και με τη συμμετοχή εκπροσώπων εταιριών του κλάδου από διάφορες περιοχές της χώρας.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, παρά το γεγονός ότι το μερίδιο στην ελληνική αγορά που κατέχουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες φθάνει μόλις στο 2% τα περιθώρια αύξησης αναμένονται σημαντικά μέσα στα επόμενα χρόνια. «Η λεγόμενη δημόσια ασφάλιση, κυρίως σ΄ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό και την περίθαλψη, αδυνατεί να ανταποκριθεί και οι πολίτες θα στρέφονται όλο και περισσότερο στην ιδιωτική ασφάλιση», δήλωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου ο οποίος επισημαίνει ότι οι κλάδοι της συνταξιοδότησης και της παροχής υπηρεσιών υγείας θεωρούνται από τους ασφαλισμένους πρωταρχικής σημασίας και για το λόγο αυτό, όπως υπογράμμισε, παρά την οικονομική κρίση, όλο και περισσότεροι θα στρέφονται στις ιδιωτικές εταιρίες ασφάλισης.



ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *