Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Τι λέει η ανάλυση της Google για τις απάτες μέσω διαδικτύου

Σύμφωνα με νέα μελέτη της Google τα πιο επιτυχημένα phishing websites έχουν ποσοστό επιτυχίας 45%, ενώ οι πιο αποτυχημένες απάτες κατάφεραν να πάρουν πληροφορίες από το 3%
των επισκεπτών τους. Όταν βέβαια τα phishing emails στέλνονται κατά εκατομμύρια, το 3% είναι και αυτό μεγάλος αριθμός θυμάτων. 

Η έρευνα επίσης αποκάλυψε πως οι πλειοψηφία των κακοποιών λειτουργεί εκτός Κίνας, στην Ακτή Ελεφαντοστού, στη Μαλαισία, στη Νιγηρία και στη Νότιο Αφρική. Το 20% των λογαριασμών παραβιάζονται μέσα στα πρώτα 30 λεπτά από τη στιγμή που λαμβάνονται οι πληροφορίες για αυτούς.

Η Google επιμένει πως ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτείτε, είναι να ενεργοποιήσετε το 2-step verification και να μην απαντάτε σε άγνωστους αποστολείς που ζητάνε προσωπικά δεδομένα.



unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *