Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Αμφίπολη - Πιθανή η ύπαρξη σκάλας που οδηγεί στη συνέχεια του τάφου

Μία σκάλα, η οποία οδηγεί σε χαμηλότερο επίπεδο, όπου βρίσκεται η συνέχεια του ταφικού μνημείου, φέρεται να έχει βρεθεί στον τρίτο θάλαμο του τάφου της Αμφίπολης.

Αυτό υποστηρίζει η ιστοσελίδα του xronometro.com, η οποία επικαλείται ανεπίσημες πληροφορίες, Η ύπαρξη του ορύγματος με τη σκάλα, η λιτή επίστρωση του τρίτου θαλάμου με τους ασβεστωμένους πωρόλιθους και ο λιτός διάκοσμος με την ορθωμαρμάρωση στους τοίχους του τρίτου θαλάμου, επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι δεν είναι νεκρικός θάλαμος –οπότε άδικα περιμέναμε να βρούμε νεκρική κλίνη- αλλά ένας ενδιάμεσος χώρος, και το ταφικό μνημείο συνεχίζεται προς τα κάτω αλλάζοντας επίπεδο.

Η ιστοσελίδα επικαλείται και τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο αρχαίος τάφος της Αμφίπολης να συνεχίζεται σε χαμηλότερο επίπεδο, και ανέφερε: "Πάμε προς τα κάτω, βρέθηκε αυτό το τεχνητό όρυγμα μέσα από το οποίο βγαίνει αυτή η αμμώδης επίχωση, κοσκινίζεται, ψάχνεται και βγαίνει με ρυθμούς αρχαιολογικούς".

"Ποιος είχε προβλέψει από όλους όσους ασχολούνται και τους αρχαιολόγους και τους τηλεαρχαιολόγους και τους πάντες ποιος είχε προβλέψει το μωσαϊκό, ποιος είχε προβλέψει τις Καρυάτιδες; Άρα όλα αυτά είναι μια άσκηση θαυμασμού και μια άσκηση υπομονής", πρόσθεσε.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *