Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Λανσάρεται ο πρώτος φούρνος μικροκυμάτων στις ΗΠΑ (Σαν σήμερα 7/12)

1974Ο πρόεδρος της Κύπρου Μακάριος, που είχε ανατραπεί από τη χούντα των Αθηνών στις 15 Ιουλίου, επιστρέφει στο νησί, έπειτα από εξορία 4,5 μηνών.

1965Με ταυτόχρονες λειτουργίες στην Κωνσταντινούπολη και στη Ρώμη από τον Πατριάρχη Αθηναγόρα και τον Πάπα Παύλο ΣΤ' γίνεται η αμοιβαία άρση των Αφορισμών από τις δύο Εκκλησίες.

1994στην ελληνική Βουλή, εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τη μετοχοποίηση του ΟΤΕ στο σύνολό του δια βοής, χωρίς να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 7/12
1949 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και ηθοποιός Tom Waits (Thomas Alan Waits) γεννήθηκε στην Πομόνα της Καλιφόρνια. Μετά από χρόνια ανέπτυξε ξεχωριστό στυλ, συνδυάζοντας διάφορα μουσικά στυλ όπως rock, blues, jazz με την θεατρικότητα και την χαρακτηριστική φωνή του. Έγραψε μουσική για ταινίες αλλά και πρωταγωνίστησε σε αρκετές όπως "Down By Law" (Jim Jarmusch), "Dracula" (Francis Ford Coppola), "The Cotton Club" κ.α. Έχει κερδίσει δύο βραβεία Grammy για τα άλμπουμ του "Bone Machine" και "Mule Variations". Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "I Hope That I Don't Fall in Love with You", "The Piano Has Been Drinking", "Downtown Train", "Hold On", "Yesterday Is Here", "Alice", "Let It Rain" κ.α.
1990 Ο Αμερικανός R&B τραγουδιστής Dee Clark (Delectus Clark 1938-1990) απεβίωσε σε ηλικία 52 ετών στην Σμύρνη της Τζόρτζια από καρδιακή προσβολή. Το 1941 μετακόμισε στο Σικάγο του Ιλινόις και άρχισε την ενασχόληση του με την gospel μουσική. Το 1952 σαν μέλος των Hambone Kids, πραγματοποίησε την πρώτη του ηχογράφηση, το τραγούδι "Hambone". Αφού πρώτα άλλαξε αρκετά συγκροτήματα, άρχισε σόλο καριέρα το 1957 και γνώρισε επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Just Keep It Up", "Hey Little Girl" και "Don't Walk Away From Me". Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής το 1961 με το τραγούδι "Raindrops" το οποίο ανέβηκε στην δεύτερη θέση του Billboard, πουλώντας πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα.
Αθλητισμός 7/12
7/12/1999    Ο Ολυμπιακός κερδίζει την Γιουβέντους με 2-1 στο Παλέρμο για το Κύπελλο UEFA αλλά αποκλείεται από την συνέχεια της διοργάνωσης έχοντας χάσει με 3-1 στον πρώτο αγώνα στο ΟΑΚΑ. Είναι η πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας επί ιταλικού εδάφους από το 1979 όταν ο Άρης νίκησε την Περούτζια με 3-0. Η πρώτη νίκη όμως του Ολυμπιακού στην Ιταλία είχε σημειωθεί στις 27/9/1972 όταν είχε κερδίσει την Κάλιαρι στη Σαρδηνία με 1-0 για το Κύπελλο Κυπελλούχων

7/12/1996    Ο Terry Mills των Detroit ισοφαρίζει το ρεκόρ συνεχόμενων τριπόντων στο ΝΒΑ όταν σημειώνει το 13ο τρίποντο στη νίκη της ομάδας του επί των New Jersey με 95-69

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *