Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Δείξε μου τα μάτια σου, να σου πω ποιός είσαι

Λένε πως τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Αντικατοπτρίζουν ανά πάσα στιγμή τη διάθεση, τα συναισθήματα, τους φόβους και τη λαχτάρα μας.


Αν τα προσέξει κανείς και ξέρει να αναγνωρίσει τα μυστικά τους, θα έχει μια χαρακτηριστική εικόνα του ατόμου που τα έχει. Μάθημα ψυχολογίας κι ανθρώπινης διάστασης η ανατομία τους. Σου ανοίγει το δρόμο για μια πρώτη εξερεύνηση της προσωπικότητας του ατόμου που έχεις απέναντί σου.




Μαύρα μάτια: Μαύρο ή σκούρο καστανό, το χρώμα των ματιών δηλώνει άνθρωπο με μεγάλη ευγένεια.

Καστανά μάτια: Το άτομο που τα έχει ξεχειλίζει από γλυκύτητα, ευγένεια, πίστη και υπομονή. Θα θαυμάσεις το χιούμορ του αλλά να περιμένεις συναισθηματικές εναλλαγές.

Μελί μάτια: Υποδηλώνουν άτομο με γενναιότητα κι ευγένεια ψυχής.

Σκούρα μπλε μάτια: Εδώ χρειάζεται λίγη προσοχή. Γκρίνια, δεύτερες σκέψεις κι ίσως όχι πάντα αγνές προθέσεις.

Ανοιχτά γαλανά μάτια: Δηλώνουν μια κατεξοχήν καλλιτεχνική φύση, με έμφυτη την αίσθηση του ωραίου. Ρομαντισμός και τρυφερότητα έρχονται να δέσουν το όλο σύνολο.

Πράσινα μάτια: Δηλώνουν άτομο πνευματώδες κι εύστροφο. Μπορεί να εκδηλώσει όμως κατά περιπτώσεις έντονη καχυποψία και ζήλια.

Γκρίζα μάτια: Φανερώνουν σταθερότητα και ισορροπημένο χαρακτήρα. Μην ξαφνιαστείτε όμως αν το άτομο κατά διαστήματα γίνει απόμακρο.

Λαμπερά, υγρά μάτια: Τα λαμπερά, υγρά μάτια φανερώνουν υψηλή νοημοσύνη και καλούς τρόπους.

Χαμογελαστά Μάτια: Μάτια για να τα εμπιστευτείς και να τα αγαπήσεις. Κρύβουν τρυφερότητα κι ευαισθησία.

Άτονα μάτια: Αν συναντήσεις ποτέ άνθρωπο που τα μάτια του δεν έχουν καμία εκφραστικότητα και είναι άτονα (είτε στο σχήμα, είτε στο χρώμα τους), καλό θα είναι να αποχωρήσεις όσο είναι καιρό. Δεν προβλέπονται καλά ξεμπερδέματα καθώς έχεις μεγάλες πιθανότητες να εξαπατηθείς.

Μεγάλα μάτια: Τα μεγάλα μάτια, εκτός από την εξωτερική ομορφιά που χαρίζουν, φανερώνουν ότι το άτομο έχει ενθουσιώδη και κάποιες στιγμές επιπόλαιο χαρακτήρα.

Μικρά μάτια: Το άτομο που έχει μικρά μάτια είναι εσωστρεφές και έχει πολλά μυστικά. Δεν αποκαλύπτει εύκολα τον πραγματικό του χαρακτήρα. Αν τα μικρά μάτια έχουν και σκληρό, κοφτερό σχήμα, σημαίνει ότι το άτομο είναι σνομπ και με απότομη συμπεριφορά.

Την επόμενη λοιπόν φορά που θα αντικρύσετε ένα πρόσωπο, περιεργαστείτε τα μάτια του και βγάλτε μια πρώτη εκτίμηση για την προσωπικότητά του.

Προσοχή όμως. Όπως σε κάθε ανθρώπινη σχέση, έτσι κι εδώ, δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι. Μη βιαστείτε να «σφραγίσετε» την άποψή σας για ένα άτομο μόνο από μια εικόνα. Μπορεί όντως τα μάτια να είναι ο καθρέφτης της ψυχής, αλλά το κάθε ανθρώπινο ον είναι μια άβυσσος που χρειάζεται χρόνο για να εξερευνηθεί.

 
 
 
ΠΗΓΗ: periergaa.blogspot

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *