Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Το σπάνιο φαινόμενο που τρομάζει - Η γωνιά της Γης όπου οι ήλιοι είναι... τρεις! (vids)

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Γη έχει μόνο έναν ήλιο. Δεν γνωρίζουν, όμως, όλοι για το βίντεο με τους τρεις... ήλιους στη Μογγολία που κάνει το γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες.

Φυσικά και η Γη έχει έναν και μοναδικό ήλιο. Ο οποίος, όμως, πλαισιώνεται από ρεύματα φωτός γνωστά ως sundogs (σκυλιά του ήλιου) ή Parhelia (παρωδία ήλιου).

Το παράξενο αυτό φαινόμενο συμβαίνει όταν το φως του ήλιου περνά από αερομεταφερόμενους κρυστάλλους χιονιού και οι.... σκύλοι του ήλιου τείνουν να είναι πιο εμφανείς όταν ο ήλιος βρίσκεται κοντά στον ορίζοντα.




Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *