Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Αυτοί είναι οι 56 ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι

Με την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου να ολοκληρώνεται κι επίσημα, το Contra.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει όλους τους ποδοσφαιριστές, των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται το καλοκαίρι και μπορούν να διαπραγματευθούν τη μετακίνησή τους σε άλλη ομάδα.


H χειμερινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (02/02).

Το Contra.gr έψαξε και βρήκε όλες τις περιπτώσεις των παικτών της Super League, των οποίων τα συμβόλαια τελειώνουν στο τέλος της σεζόν και μπορούν ήδη από 1η Ιανουάριου να συμφωνήσουν με ομάδα της αρεσκείας τους. Οι πολύπειροι Μιχάλης Σηφάκης, Σίλβα Κλέιτον, Δημήτρης Παπαδόπουλος, τα "λαχεία" Άντριου Χογκ, Μπράιαν Λούι και τα "διαμάντια" Φάνης Τζανδάρης και Απόστολος Γιάννου.

Δείτε αναλυτικά όλες τις περιπτώσεις:Τερματοφύλακες

Ράφαελ Μπρακάλι: Ο Βραζιλιάνος άσος είναι ένας από τους πιο σταθερούς τερματοφύλακες της Super League. Καθοδηγεί "μαεστρικά" την αμυντική γραμμή του Παναιτωλικού, ενώ διαθέτει εξαιρετικά ρεφλέξ παρά την ηλικία του (33 ετών). Αποτελεί μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση για αρκετές ομάδες της κατηγορίας σε περίπτωση που δεν ανανεώσει τη συνεργασία του με τους Αγρινιώτες.

Μάρκος Βελλίδης: Ο Έλληνας γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα πραγματοποιεί την πιο ώριμη και μεστή σεζόν της καριέρας του. Είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που οι Ηπειρώτες βρίσκονται τόσο ψηλά στη βαθμολογία, καθώς έχει κρατήσει σε αρκετούς αγώνες "όρθια" την ομάδα του με τις εκπληκτικές επεμβάσεις του. Στα 28 του, δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του.




Μιχάλης Σηφάκης: Μετά από μία μέτρια σεζόν στον Ατρόμητο, ο Μιχάλης Σηφάκης αποφάσισε να μετακινηθεί στον Λεβαδειακό. Ο 31χρονος άσος κάνει μία πολύ καλή χρονιά, όντας βασικός κι αναντικατάστατος κάτω από τα γκολπόστ των Βοιωτών, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία για 6 σερί αγωνιστικές, πριν τον... νικήσει ο Ιμπραΐμ Αφελάι. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι κι αρκετές ομάδες θα ενδιαφερθούν για την απόκτησή του, καθώς πρόκειται για έναν διεθνή τερματοφύλακας με τεράστια εμπειρία.

Άντριου Χογκ: Αποτελεί την μεγαλύτερη έκπληξη της χρονιάς, καθώς ήταν... άγνωστος στο ευρύ κοινό, όμως με τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί απέδειξε πως δίκαια κατατάσσεται στους κορυφαίους τερματοφύλακες του πρωταθλήματος. Ο Μαλτέζος γκολκίπερ διαθέτει εξαιρετικά ανακλαστικά, είναι πολύ καλός στις εξόδους, ενώ "όπλο" του είναι η σταθερότητα. Αν δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Καλλονή, είναι σίγουρο πως αρκετές ομάδες θα του... χτυπήσουν την πόρτα.


Άμυνα

Γουίλιαμ Εντζεγκέλε: Αποτελεί το "έτερον ήμισυ του" Γιώργου Κούσα στην αμυντική γραμμή του Παναιτωλικού. Ο Καμερουνέζος κεντρικός αμυντικός είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, ενώ έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί κι ως αριστερό μπακ. Μία αξιόπιστη λύση για την άμυνα, ενώ βρίσκεται και σε πολύ καλή -ποδοσφαιρικά- ηλικία (27 ετών).

Γιώργος Κατσικάς: Η φετινή σεζόν είναι χρονιά καθιέρωσης για τον Έλληνα στόπερ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν ενισχύθηκε το περασμένο καλοκαίρι στην άμυνα και κέρδισε θέση βασικού δίπλα στον Μιγκέλ Βίτορ, πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και είναι πιθανό, σε περίπτωση που δεν ανανεώνει με τον "Δικέφαλο", να απασχολήσει αρκετές ομάδες της Super League κι όχι μόνο.




Ανέστης Αναστασιάδης: Διαθέτει τεράστια πείρα σε επίπεδο Super League, καθώς έχει αγωνιστεί με επιτυχία σε αρκετές ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός πραγματοποιεί δίχως αμφιβολία την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, όντας πιο ώριμος από ποτέ, ενώ τα μόλις δύο γκολ που δέχθηκε η ομάδα της Καλλονής στις πρώτες 10 αγωνιστικές έχουν και τη δική του υπογραφή. Δύσκολα η Καλλονή θα τον αφήσει να φύγει, αλλά αν συμβεί κάτι τέτοο, είναι σίγουρο πως αρκετές ομάδες θα εκφράσουν ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Μπράιαν Λούι: Ο Αστέρας Τρίπολης συνεχίζει την παράδοση που έχει να φέρνει στο ελληνικό πρωτάθλημα εξαιρετικούς Λατινοαμερικάνους ποδοσφαιριστές. Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Μπράιαν Λούι. Ο 25χρονος άσος είναι μία από τις αποκαλύψεις του φετινού πρωταθλήματος, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως πρόκειται για το καλύτερο δεξί μπακ της Super League. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και είναι μία περίπτωση που αναμένεται να απασχολήσει τους κορυφαίους συλλόγους της χώρας.




Βαγγέλης Οικόνομου: Ο 26χρονος αμυντικός αποτελεί βασικό κι αναντικατάστατο μέλος της άμυνας του Πανιωνίου. Διαθέτει εμπειρία από το εξωτερικό, καθώς έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Σκωτίας, ενώ παρά το γεγονός πως στους "κυανέρυθρους" αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός, έχει ξεκινήσει την καριέρα του από τη θέση του αριστερού μπακ. Αποτελεί μία αξιόπιστη και φθηνή λύση, σε πολύ καλή ηλικία.

Γιάννης Κοντοές: Το περασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκε από τον Ατρόμητο ως αντί-Γιαννούλης, όμως πραγματοποίησε αρκετές μέτριες εμφανίσεις, με αποτέλεσμα να τεθεί στο περιθώριο. Παρόλα αυτά, πρόκειται για ένα παίκτη με μεγάλη εμπειρία στη Super League, έχοντας αγωνιστεί πέρα από την ομάδα του Περιστερίου στον Πανιώνιο, την ΑΕΚ και τον Αστέρα Τρίπολης. Αποτελεί μία καλή επιλογή για αρκετές ομάδες της κατηγορίας.


Κέντρο

Φερνάντο Γοδόι: Ο Αργεντινός άσος έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του, καθώς αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της αμυντικής και της μεσαίας γραμμής του Παναιτωλικού. Βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία (24 ετών), έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του σε επίπεδο Super League, καθώς διαθέτει εμπειρία δύο χρόνων, ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα απασχολήσει αρκετές ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Σάββας Γκέντσογλου: Επέστρεψε στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι για χάρη του Εργοτέλη, ύστερα από 2,5 χρόνια στα ιταλικά γήπεδα. Παρά το γεγονός πως η ομάδα του πραγματοποιεί μία κακή χρονιά, ο 24χρονος άσος είναι από τους διακριθέντες, κάνοντας καλές εμφανίσεις ως κεντρικός αμυντικός, παρά το γεγονός πως η φυσική του θέση είναι αμυντικός χαφ. Διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, ενώ η παρουσία του στο ιταλικό πρωτάθλημα τον βοήθησε να εξελιχθεί κι από πλευράς τακτικής. Δύσκολα θα παραμείνει στους Κρητικούς και μετά το καλοκαίρι, ενώ ήδη υπάρχουν ρεπορτάζ για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.




Φάνης Τζανδάρης: Όπως και για τον Γιώργο Κατσικά, έτσι και για τον Φάνη Τζανδάρη η φετινή είναι μία χρονιά καθιέρωσης. Ο 20χρονος άσος του ΠΑΟΚ είναι βασικός καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, αποκτώντας εμπειρίες τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη . Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και προς το παρόν δεν έχει υπάρξει συμφωνία με τον "Δικεφάλο" για τη συνέχιση της συνεργασίας του. Αν τελικά μείνει ελεύθερος, τότε αναμένεται να ενδιαφερθούν αρκετοί σύλλογοι για την απόκτησή του.

Χαβιέ Ούμπιδες: Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός είναι μία αξιόλογη και αξιόπιστη επιλογή. Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζεται με μεγάλη επιτυχία στον Ατρόμητο. Εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, βοηθάει τόσο στο δημιουργικό όσο και στο παραγωγικό κομμάτι, ενώ ελάχιστοι ποδοσφαιριστές στο ελληνικό πρωτάθλημα διαθέτουν τη δική του ποιότητα.



Φερνάντο Ουσέρο: Πρόκειται για έναν σύγχρονο box-to-box μέσο. Ο Ισπανός άσος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης επί μία τετραετία, όμως ύστερα από ρήξη στις σχέσεις του με τους διοικούντες την ομάδα αποφασίστηκε να δοθεί δανεικός στην Αλκορκον. Το καλοκαίρι όμως ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του και είναι σίγουρο πως θα απασχολήσει αρκετές ελληνικές ομάδες.

Σίλβα Κλέιτον: Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δείχνει "αναγεννημένος", πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Ξάνθης. Ο 32χρονος άσος έχει αποδείξει πως πρόκειται για έναν ποιοτικότατο δημιουργικό μέσο, ο οποίος μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ομάδες αυτού του επιπέδου. Όμως, δεν θα είναι παράλογο αν τον δούμε το καλοκαίρι να μεταγράφεται σε μία ακόμα μεγαλύτερη ομάδα.

Επίθεση

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Ο 32χρονος άσος είναι ένας από τους χαρισματικότερους επιθετικούς της γενιάς του. Μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια τόσο στα άκρα της επίθεσης, όσο κι ως κεντρικός επιθετικός, ενώ δεν παραμελεί τα ανασταλτικά του καθήκοντα. Την εφετινή χρονιά δεν έχει "πρωταγωνιστικό ρόλο" στον ΠΑΟΚ, καθώς αγωνίζεται κυρίως ως αλλαγή, αλλά δεν παύει να είναι μία λύση "πολυτελείας" για κάθε ομάδα της Super League.

Απόστολος Γιάννου: Είναι, δίχως αμφιβολία, μέσα στους 5 καλύτερους επιθετικούς του εφετινού πρωταθλήματος. Ο 24χρονος άσος πραγματοποιεί μία εκπληκτική χρονιά, βοηθώντας τον Πανιώνιο τόσο στο παραγωγικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι. Δυνατό κορμί, δεινός εκτελεστής και σε εξαιρετική ηλικία, είναι σίγουρο πως θα τραβήξει τα βλέμματα αρκετών ομάδων. Ήδη υπάρχουν φήμες πως ο Αστέρας Τρίπολης έχει συμφωνήσει μαζί του για το καλοκαίρι, όμως δεν υπάρχει ακόμα κάτι επίσημο.



Χοσέ Μαρία Κάσες: Την περυσινή χρονιά είχε μία αξιοπρόσεκτη παρουσία με τον Πανθρακικό, τραβώντας αρκετά βλέμματα πάνω του. Όμως, στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος καθώς υπέστη ρήξη χιαστών με αποτέλεσμα να χάσει μεγάλο μέρος της αγωνιστικής περιόδου. Την εφετινή χρονιά προσπαθεί και πάλι να βρει τα πατήματά του και το τελευταίο διάστημα δείχνει να βρίσκει τον παλιό καλό εαυτό του. Πρόκειται για έναν επιθετικό που έχει την δυνατότητα να αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επιθετικής γραμμής, είναι ταχύτατος και διαθέτει εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Βαγγέλης Μάντζιος: Ο Έλληνας επιθετικός έχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μία πολύ καλή παρουσία με τα χρώματα του Λεβαδειακού. Παρά το γεγονός πως έχει "ταλαιπωρηθεί" αρκετά στην καριέρα του με λάθος επιλογές ομάδων, φαίνεται πως στη Λιβαδειά βρήκε την "Ιθάκη" του, με αποτέλεσμα να ανεβάσει και πάλι τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Αν καταφέρει να ελέγξει τον οξύθυμο χαρακτήρα του είναι πιθανό να απασχολήσει αρκετές ομάδες κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.


Πέρα από τους προαναφερθέντες, το καλοκαίρι μένουν ελεύθεροι και οι:

Άμυνα

Χρήστος Καρυπίδης (Ξάνθη)

Χρήστος Λισγάρας (Ξάνθη)

Σωτήρης Μπαλάφας (Βέροια)

Χρήστος Πιπίνης (Καλλονή)

Ραούλ Μπράβο (Βέροια)

Νίκος Σπυρόπουλος (ΠΑΟΚ)

Μανώλης Μονιάκης (ΟΦΗ)

Γιάννης Ζαραδούκας (Πλατανιάς)

Ντενίζ Μπαϊκαρά (Πανθρακικός)

Κέντρο

Παναγιώτης Μπάλλας (Ατρόμητος)

Πολ Κεϊτά (Καλλονή)

Ρομπέρτο Μπατιόν (Βέροια)

Κώστας Μενδρινός (Πλατανιάς)

Φανούρης Γουνδουλάκης (Πλατανιάς)

Αριέλ Ιμπαγάσα (Πανιώνιος)

Ολιβιέ Μπουμάλ (Πανιώνιος)

Σοφιάν Σερφά (Πανθρακικός)

Λεοζίνιο (Καλλονή)

Γιώργος Φωτάκης (Παναιτωλικός)

Μανώλης Παπαστεριανός (Ξάνθη)

Κρίστιαν Ομπόντο (Ξάνθη)

Άντριαν Λουσέρο (Ξάνθη)

Επίθεση

Καρίμ Σολτάνι (Ξάνθη)

Τσίμο Ναβάρο (Καλλονή)

Ραούλ Γιορέντε (Καλλονή)

Ακόστα Ριβέρα (ΠΑΣ Γιάννινα)

Μάιρον Τζορτζ (ΟΦΗ)

Μάρτιν Ρόλε (Αστέρας Τρίπολης)

Ζίγκι Μπαντιμπανγκά (Αστέρας Τρίπολης)

Φακούντο Πάρα (Αστέρας Τρίπολης)

Σάσα Καϊκούτ (Κέρκυρα)

Χαβίτο (Κέρκυρα)

Βασίλης Κουτσιανικούλης (ΟΦΗ)

Ίγκορ (Πανθρακικός)

Χρήστος Τζάνης (Πανθρακικός)

Χαβιέρ Κάμπορα (Βέροια)*Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, Νταβίντ Φουστέρ και Αλεχάντρο Ντομίνγκες καθώς και ο Μλάντεν Πέτριτς δεν βρίσκονται στη λίστα επειδή διαθέτουν υψηλό κασέ το οποίο δεν μπορεί να καλυφθεί από τις υπόλοιπες ομάδες της Super League 
 
 
 
ΠΗΓΗ: contra

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *