Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Η βρετανική βιομηχανία Rolls Royce καταρρέει (Σαν σήμερα 4/2)

1945 άρχισε στη Γιάλτα της Κριμαίας η συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον Φραγκλίνο Ρούσβελτ, τον Ουίνστον Τσόρτσιλ και των Ιωσήφ Στάλιν. Στόχος της συνδιάσκεψης ήταν να
σταθεροποιηθούν, ενόψει του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι υπάρχουσες συμφωνίες και να προδιαγραφεί η εικόνα του μεταπολεμικού κόσμου.

1962 Η βρετανική βιομηχανία Rolls Royce καταρρέει. Η κυβέρνηση εθνικοποιεί το αεροναυπηγικό τμήμα της και ιδιωτικοποιεί το τμήμα αυτοκινήτων.

1938 στη Γερμανία, ο Αδόλφος Χίτλερ έγινε υπουργός Πολέμου και ο Γιοάχιμ φον Ρίμπεντροπ υπουργός εξωτερικών του Τρίτου Ράιχ.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 4/2
1948 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Alice Cooper (Vincent Damon Furnier) γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν. Στην σαραντάχρονη καριέρα του έχει δύο χρυσά και έξι πλατινένια άλμπουμ με πωλήσεις που ξεπερνούν τα πενήντα εκατομμύρια αντίτυπα. Παρά την μεγάλη του επιτυχία μόνο ένα άλμπουμ του, το "Billion Dollar Babies" (1973), έχει φτάσει στο Νο1 των Αμερικάνικων charts. Τα ονόματα των μελών της αρχικής σύνθεσης του συγκροτήματος Alice Cooper γράφτηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame στις 14 Μαρτίου του 2011 στην 26η τελετή.

1975 Ο Αμερικανός σαξοφωνίστας, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μαέστρος της jazz και blues Louis Jordan (1908-1975) απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια μετά από καρδιακή προσβολή. Είναι γνωστός και ως The King of the Jukebox. Ξεκίνησε την καριέρα του την δεκαετία του '30, συμμετέχοντας σε μεγάλες swing jazz μπάντες και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής τις δεκαετίες '40 και '50. Μαζί με τους Duke Ellington και Count Basie, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους μαέστρους της εποχής του. Τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους καλλιτέχνες, όπως οι Bing CrosbyElla Fitzgerald και Louis Armstrong. Δημοφιλή τραγούδια του: "Ration Blues", "Is You Is or Is You Ain't My Baby", "Caldonia", "Let The Good Times Roll" κ.α.


Αθλητισμός 4/2
4/2/2000    Ο Συμεών Μαυροσκούφης γίνεται ο πρώτος Έλληνας που 9 χρόνια μετά τον θάνατό του συμπεριλαμβάνεται στο Hall of Fame του μπάσκετ. Ο πρώτος “ιεραπόστολος” του ελληνικού μπάσκετ υπήρξε ένας από τους εκπροσώπους των 8 χωρών που συνυπέγραψαν τον Μάιο του 1932 στη Γενεύη την ιδρυτική διακήρυξη της FIBA

4/2/1997    Ο O.J. Simpson, ο άσος του αμερικάνικου ποδοσφαίρου που το 1973 είχε πάρει το βραβείο “Man of the Year” από τους εκδότες του περιοδικού “Sporting News”, κρίνεται ένοχος από δικαστήριο της Santa Monica για το θάνατο της πρώην συζύγου του Nicole και του φίλου της Ronald Goldman


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *