Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Τσίπρας: Να σεβαστεί η Ευρώπη την απόφαση του ελληνικού λαού

Ηχηρή δήλωση στήριξης στον Αλέξη Τσίπρα από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που όπως είπε: «ο κ. Τσίπρας μάχεται με σωστό τρόπο για τα συμφέροντα του λαού του και για
την Ευρώπη».- Να σεβαστεί η Ευρώπη την κυριαρχία του ελληνικού λαού και την απόφασή του στις πρόσφατες εκλογές ζήτησε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Ο Μάρτιν Σουλτς καλωσόρισε τον Αλέξη Τσίπρα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει για να βρεθεί μια αποδεκτή λύση στο ελληνικό πρόβλημα. Παλεύει, όπως είπε, για να επέλθει συμφωνία και όχι διάσταση.

«Ο ελληνικός λαός πλήρωσε πολλά στην περίοδο της κρίσης. Είναι καιρός να πληρώσουν και οι έχοντες» είπε ο κ. Σούλτς και τόνισε ότι «Είναι πολύ καλό σημάδι ότι ο κ. Τσίπρας μάχεται για την ευρωπαϊκή συνεργασία - Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος μετά τη σημερινή μας συνάντηση - Πρέπει να βρούμε τρόπο συμβιβασμού - Θα ήθελα 100% η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να επαφίεται στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς - Είστε καλοδεχούμενος στους ευρωπαϊκούς θεσμούς »

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε πως είχε μια πολύ καλή και φιλική κουβέντα με τον κ. Σουλτς. «Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος, ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο, στη σωστή κατεύθυνση για βιώσιμη λύση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να κάνουμε το βέλτιστο δυνατό να βρεθεί μια κοινή συμφωνία, μια συμβιβαστική λύση για το κοινό μας μέλλον. Σεβόμαστε την εντολή του ελληνικού λαού και τους κανόνες της ΕΕ, θέλουμε να διορθώσουμε αυτό το πλαίσιο και όχι να το διαλύσουμε».
 ΠΗΓΗ: newsbomb

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *