Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Καθιερώνεται τώρα σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια

Την τροποποίηση του συμφώνου συμβίωσης ούτως ώστε να αφορά και τα ομόφυλα ζευγάρια ανακοίνωσε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια των προγραμματικών του δηλώσεων, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Όπως ανέφερε το σύμφωνο συμβίωσης θα τροποποιηθεί ώστε να περιλαμβάνει και τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ εξήγγειλε την επέκταση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και για τις ρατσιστικές πράξεις.

Ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε επίσης ότι καταργούνται οι φυλακές τύπου Γ΄και η φυλακή ανηλίκων, ενώ ορισμένα κακουργήματα θα μετατραπούν σε βαριά πλημμελήμματα.

Επίσης ανακοίνωσε την καταπολέμηση της διαφθοράς και έφερε ως παράδειγμα τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ σημείωσε την διεκδίκηση των κατοχικών αποζημιώσεων και υποσχέθηκε την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων δικαστικών και διοικητικών υπαλλήλων, όπως επίσης και μέτρα επιτάχυνσης για την απονομή δικαιοσύνης.



news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *