Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης καταθέτει η Ελλάδα την Τετάρτη

Αίτημα για επέκταση της δανειακής σύμβασης θα καταθέσει αύριo, Τετάρτη, η Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα θα αφορά 6μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης με την Ε.Ε. η οποία έχει λήξει από τις 31 Δεκεμβρίου 2014. Η Ελλάδα θα ζητά ταυτόχρονα και επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης με την Ε.Ε.. Η δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ λήγει το 2016.

Υπογραμμίζεται ότι η κυβέρνηση δεν ζητά παράταση του Μνημονίου, όπως απαιτεί η Γερμανία και η πλειοψηφία του Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την υλοποίηση του κειμένου Μοσκοβισί το οποίο απέρριψε η γερμανική πλευρά και στη συνέχεια το Eurogroup στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για μία κίνηση τακτικής ενδεχομένως σε άτυπη συνεννόηση με την Κομισιόν η οποία δείχνει- σύμφωνα με την Αθήνα -ότι η ελληνική πλευρά ''παίζει'' με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες.




huffingtonpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *