Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Οι πιο τρομακτικοί κλόουν όλων των εποχών (pics)

Ο κλόουν επιστρέφει πάντα στο ίδιο πάρτι. Αυτοί είναι οι 10 πιο τρομακτικοί σε τηλεόραση και κινηματογράφο και εμείς σας τους παρουσιάζουμε




Κουλροφοβία. Ο φόβος για τους κλόουν. Και όμως, ναι, υπάρχει τέτοιος όρος. Παρασκευή και 13 σήμερα, είναι μια καλή αφορμή για να μιλήσουμε για τους πιο αποτρόπαιους κλόουν που έχουν στοιχειώσει τα όνειρα εκατομμυρίων παιδιών αλλά και ενηλίκων.

Η κουλροφοβία είναι ένας σχετικά σύγχρονος όρος που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του ’90 και αναφέρεται στη φοβία που έχει ένα άτομο για τους κλόουν. Ο όρος καθιερώθηκε από την επιστημονική κοινότητα των ΗΠΑ και αποδίδεται στην απεικόνιση των "διασκεδαστών" στη μεγάλη οθόνη.

Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι οι περιπτώσεις της κουλροφοβίας αυξήθηκαν μετά τη δεκαετία του ’90, εξαιτίας της κλασικής ταινίας τρόμου Poltergeist του Steven Spielberg για την οποία γράφουμε παρακάτω.



Ο κλόουν πρωταγωνιστής - δολοφόνος έχει απασχολήσει τον παγκόσμιο κινηματογράφο τα τελευταία 30 χρόνια και αποτελεί αγαπημένο θέμα.

Ο πρώτος που τους έβαλε ως τρομακτικά όντα στις τηλεοράσεις ήταν ο μετρ των βιβλίων τρόμου, Στίβεν Κινγκ. Και την ιδέα του, την ακολούθησαν πολλοί.

Στο νέο κύκλο του American Horror Story άλλωστε πρωταγωνιστή ένας σαδιστής και αιμοδιψής κλόουν που επιτίθεται σε ζευγάρια με ψαλίδια, φυλακίζει παιδιά σε ένα σχολικό λεωφορείο και γενικά σπέρνει τον πανικό.

"Το Χόλιγουντ πλουτίζει δραματοποιώντας τον κανόνα", δήλωσε ο Glenn Kohlberger, πρόεδρος του συλλόγου Clowns of America International, που είναι ο μεγαλύτερος της Αμερικής, στο Hollywood Reporter.

"Παίρνει οποιαδήποτε κατάσταση, χωρίς να έχει σημασία πόσο καλή ή αγνή είναι, και την μετατρέπει σε εφιάλτη. Δεν υποστηρίζουμε κανένα μέσο ή έργο που προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και συμβάλλει στην φοβία των κλόουν" (coulrophobia στα αγγλικά).

Ο δημιουργός της σειράς, Ryan Murphy, δήλωσε ότι "υπάρχει μια μεγάλη ιστορία που εξηγεί τη συμπεριφορά του κλόουν της σειράς και γιατί κάνει ό,τι κάνει, βασισμένη σε έναν αστικό μύθο που αποκαλύπτεται στη συνέχεια. Η οπτική που έχουμε επιλέξει είναι πολύ ασυνήθιστη". Πάμε λοιπόν να δούμε τους πιο τρομακτικούς μεταμφιεσμένους "γελωτοποιούς" δολοφόνους που έχουν περάσει από τον κινηματογράφο:

10. The Nightmare Before Christmas




Η ταινία του Tim Burton που χρονολογείται στο 1993 είναι εν γένει τρομακτική και μεταφέρει στις οθόνες τον αλλόκοτο κόσμο της φαντασίας του εκκεντρικού και αγαπημένου σκηνοθέτη. Ένας από τους χαρακτήρες που θυμόμαστε είναι ο κλόουν με το όνομα "Clown with the Tear Away Face", ή αλλιώς ο κλόουν που έσκιζε το πρόσωπο του.

9. The Brave Little Toaster




Η ταινία είναι του 1987. Ένα καρτούν για μικρά παιδιά, που... δεν είναι και τόσο για μικρά παιδιά. Ο κλόουν που εμφανίζεται αποτίει φόρο τιμής στον Pennywise του Stephen King'.



8. Halloween




Έγκλειστος σε ψυχιατρική κλινική μετά από τον φόνο της αδελφής του, ο Michael Myers έρχεται η στιγμή που δραπετεύει μια μέρα πριν το Halloween και αρχίζει ξανά τους φόνους. Η ταινία του Carpenter έχει μεν δολοφονίες κτλ, αλλά στηρίζεται κατά πολύ στην ατμόσφαιρα, στις σκιές, την προοπτική θύματος, τις γωνίες και τους ήχους.

Σε μία σκηνή της ταινίας, ο εξάχρονος Michael Myers μαχαιρώνει την αδερφή του φορώντας μια στολή κλόουν.

7. Pee-wee’s Big Adventure

Κλόουν κάνουν εγχείρηση σε έναν τύπο που βλέπει ένα εφιαλτικό όνειρο.



6. Zombieland




Ο πλανήτης Γη έχει γίνει μια zombie-land, από έναν ιό που έχει σχέση με τρελές αγελάδες. Μόνο ελάχιστοι έχουν απομείνει, και ένας απ' αυτούς είναι ένας φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Τέξας. Το κακό με τον πρωταγωνιστή είναι ότι φοβάται τους κλόουν. Και στη μάχη του για επιβίωση, συναντά πολλούς κλόουν - ζόμπι.

5. Killer Klowns from Outer Space




Εξωγήινοι με τη μορφή κλόουν του τσίρκου εισβάλουν σε μια μικρή επαρχιακή πόλη τρομοκρατώντας τους κατοίκους. Ένα διαστημόπλοιο σε σχήμα τσίρκου προσγειώνεται στη Γη κοντά σε μια Αμερικάνικη επαρχιακή πόλη, και οι εξωγήινοι επιβάτες του αρχίζουν να σπέρνουν τον τρόμο στη μικρή πόλη.

Η αποστολή τους είναι να αποικίσουν τη γη, χρησιμοποιώντας ένα είδος ουσίας που θυμίζει ροζ μαλλί της γριάς για να κάνουν κουκούλια σε στυλ Άλιεν τα θύματά τους. Όσοι αντιστέκονται, πυροβολούνται από όπλα που εκτοξεύουν ζωντανό ποπ-κορν που μεταλλάσσεται.

Ένα από τα καλύτερα B-Movies όλων των εποχών,

4. To Catch a Killer




Φιλμ βασισμένο στην ιστορία του Τζον Γουέιν Γκέισι. Του δολοφόνου-κλόουν όπως έμεινε γνωστός. Μέσα σε έξι χρόνια σκότωσε 34 άτομα τα οποία έθαβε κάτω από το σπίτι του. Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για ταινία βασισμένη σε αληθινή ιστορία.

Ο Γκέισι ήταν, κατά τους συμπολίτες του, εξέχων άνθρωπος, βοηθούσε τους γείτονες και διασκέδαζε τα παιδιά της γειτονιάς του. Όταν η αστυνομία άρχισε τις ανακρίσεις τον Δεκέμβριο το 1978 σχετικά με εξαφανίσεις στην περιοχή, ο Γκέισι τελικά ομολόγησε. Οι αρχικές έρευνες στο σπίτι του αποκάλυψαν ένα χώρο 15 τετραγωνικών κάτω από την αποθήκη του σπιτιού όπου βρέθηκαν τα απομεινάρια 28 νεαρών ανδρών και αγοριών. Ο Γκέισι αργότερα δήλωσε ότι τέσσερις ακόμη είχαν πεταχτεί στο ποτάμι.

Μέχρι το τέλος του έτους, η αστυνομία είχε σχεδόν κατεδαφίσει το σπίτι, ενώ η δίκη διήρκεσε λιγότερο από μια ώρα. Ο Γκέισι καταδικάστηκε σε θάνατο με ένεση, εφαρμόζοντας προσεκτικά τις νέες οδηγίες για τον μη "βίαιο και ασυνήθιστο" τρόπο εκτέλεσης. Η ποινή εκτελέστηκε το 1994, ωστόσο τα 18 οδυνηρά λεπτά που χρειάστηκαν για να ενεργήσει το θανατηφόρο διάλυμα προκάλεσαν συζητήσεις για την καταλληλότητα της μεθόδου.

3. House of 1000 Corpses




Δύο νεαρά ζευγάρια ψάχνονται για μπλεξίματα με serial killers και καταλήγουν στο σπίτι μιας οικογένειας τρελών που ντύνονται κλόουν και σκορπούν τον τρόμο.

Η ταινία είναι σκηνοθεσίας Rob Zombie και αποτελεί ένα splatter θρίλερ με σαφείς αναφορές σε ανάλογες ταινίες της δεκαετίας του '80.



2. Poltergeist






"Ο κλόουν κούκλα" στο "Poltergeist" (1982) σε σκηνοθεσία Tobe Hooper και σενάριο-παραγωγή Steven Spielberg (μεταξύ άλλων) στοίχειωσε κάθε παιδικό όνειρο. Γιατί δεν έφτανε που οι κλόουν είναι φρικιαστικοί από μόνοι τους, έπρεπε να δαιμονίσουν και μία κούκλα – κλόουν.

1. It




Κυκλοφόρησε σε 2 κομμάτια με τη μορφή τηλεταινίας, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Stephen King.

Η νουβέλα του Stephen King, που εκδόθηκε το 1986, έγινε best seller και είναι μέχρι και σήμερα αγαπημένο βιβλίο των φανατικών του είδους.

Το 1990 είχε μεταφερθεί και στην τηλεοπτική οθόνη του ABC με τους John Ritter, Harry Anderson, Tim Reid, Annette O'Toole, Richard Thomas και Tim Curry στον θρυλικό ρόλο του "Pennywise the Dancing Clown". Λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Το κόκκινο μαλλί δεν ήταν περούκα, αλλά το πραγματικό μαλλί του Tim Curry. 
 
 
http://www.ialmopia.gr/search/label/PHOTOS
 
 
ΠΗΓΗ: news247

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *