Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Πρωθυπουργός: ''Ο κ. Σόιμπλε να λυπάται τους λαούς που σκύβουν το κεφάλι, όχι αυτούς που περπατούν περήφανα''

Για τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει η κυβέρνησή του στη Βουλή μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε και τον υποψήφιο του κόμματος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, που θα είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Όπως σημείωσε, την Πέμπτη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα κατατεθεί νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ θα κατατεθεί και νόμος για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, με διατάξεις που θα ανακουφίσουν τους εργαζόμενους.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους και το ναυάγιο του Eurogroup, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως “θέλουμε λύση και όχι ρήξη”, και επανέλαβε τα όσα ανέφερε τη Δευτέρα ο Γιάννης Βαρουφάκης για το προσχέδιο κοινού ανακοινωθέντος που του παρουσίασε ο Πιέρ Μοσκοβισί, το οποίο κατόπιν αντικαταστάθηκε από ένα τελείως διαφορετικό που η κυβέρνηση δεν μπορούσε να αποδεχθεί.

"Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις δεσμεύσεις μας στον λαό, από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης", διεμήνυσεμ ξεκαθαρίζοντας πως δεν μπορούν πια κάποιοι να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν να είναι αποικία και στους Έλληνες σαν να είναι παρίες.

Αναφερόμενος εξάλλου στη χθεσινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, σχολίασε ότι ο κ. Σόιμπλε έχασε την ψυχραιμία, γιατί εκφράστηκε υποτιμητικά απέναντι στον ελληνικό λαό. "Θα ήθελα με απεριόριστη εκτίμηση και φιλική διάθεση να του επισημάνω ότι θα ήταν καλύτερα να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό, όχι αυτούς που σηκώνουν το κεφάλι περήφανα", είπε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, αποκαλύπτοντας τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, έκανε λόγο για πρόσωπο με αποδεδειγμένη δημοκρατική ευαισθησία και που χαίρει ευρύτατης αποδοχής από τη Βουλή, ενώ μπορεί επίσης να βοηθήσει αποφασιστικά τη χώρα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *