Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

8 ιστορίες που δεν γνωρίζετε για «Τα Φιλαράκια» (pics+vids)

Η πρώτη ατάκα που ακούστηκε στο πρώτο επεισόδιο της σειράς «Τα Φιλαράκια» ήταν «δεν έχω τίποτα να πω» και πάνω από μία δεκαετία αργότερα αυτό δεν είναι καθόλου αλήθεια, αφού η The Huffington Post μίλησε με ένα από τα βασικά στελέχη της σειράς, τον art director, Γκρεγκ Γκράντε, ο οποίος μας εκμυστηρεύτηκε οκτώ ιστορίες, πίσω από την κάμερα, που δεν έχετε ακούσει ξανά.

1. Ο καναπές στην καφετέρια βρέθηκε σκισμένος και σχεδόν κατεστραμμένος σε ένα υπόγειο.
Μπορεί η σειρά να έκανε τεράστια επιτυχία αλλά στην αρχή, η παραγωγή δεν είχε τόσο μεγάλο περιθώριο για να κάνει πολλά έξοδα, οπότε προκειμένου να φτιαχτούν τα σκηνικά έπρεπε να χρησιμοποιήσουν σχετικά φτηνά έπιπλα και υλικά. Ο Γρεγκ Γράντε, βρήκε τον καναπέ παρατημένο σε ένα υπόγειο και θεώρησε ότι θα είναι τέλειος για το στέκι της αγαπημένης τηλεοπτικής παρέας.

2. Η κορνίζα γύρω από το ματάκι της πόρτας, αρχικά θα είχε και μία φωτογραφία μέσα αλλά έσπασε το γυαλί της κορνίζας και το άφησαν έτσι.
Ο Γκράντε αναφέρει ότι η κορνίζα είχε και φωτογραφία και προοριζόταν να είναι απλά μία κορνίζα σε ένα από τα τραπέζια του σκηνικού, αλλά όταν μετά από μία ατσούμπαλη κίνηση, έσπασε το γυαλί σκέφτηκε μία τελείως διαφορετική της χρήση. Και κάπως έτσι βρέθηκε να πλαισιώνει το ματάκι της πόρτας.

3. Ο χαρακτήρας του Τσάντλερ, που νιώθει άβολα κοντά στις γυναίκες και τονίζει πολύ τις λέξεις είναι εμπνευσμένος από τον ίδιο τον ηθοποιό, Μάθιου Πέρι.
Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό People το 1995, ο χαρακτήρας του Τσάντλερ δεν είχε τυχαία αυτά τα χαρακτηριστικά. Μπορεί να παρουσιάζονταν σε υπερβολικό βαθμό, αλλά βασίζονταν σε πραγματικά γεγονότα που είχαν συμβεί.

4. Η Τζένιφερ Άνιστον και τα υπόλοιπα μέλη του καστ έτρεμαν να συναντήσουν τον ηθοποιό Ματ Λε Μπλαν που υποδυόταν τον «Τζόι», λόγω του σεναρίου που είχαν διαβάσει.



Σε άρθρο στο περιοδικό People αναφέρεται ότι κάποιοι από τους ηθοποιούς ένιωθαν άβολα να γνωρίσουν από κοντά τον Ματ Λε Μπλαν γιατί είχαν επηρεαστεί από τον χαρακτήρα του που ήταν τόσο ευθύς.

5. Ο πραγματικός λόγος που το διαμέρισμα της Μόνικα ήταν τόσο μεγάλος δεν ήταν αυτός που υποστήριζαν στη σειρά.

Οι υπεύθυνοι για τα σκηνικά σχεδίασαν ο καθένας τη δική του εκδοχή για το διαμέρισμα της Μόνικα και τελικά επικράτησε η εκδοχή των σχεδιαστών Τζον Σάφνερ και Τζο Στιούαρτ. Το διαμέρισμα βασίστηκε σε εκείνο που συγκατοικούσαν οι δύο σχεδιαστές την δεκαετία του '70.
Και αν αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν η Μόνικα να μπορούσε να συντηρήσει ένα τόσο μεγάλο διαμέρισμα στο κέντρο της Νέας Υόρκης, η απάντηση είναι ότι βρισκόταν στο έκτο όροφο, χωρίς ασανσέρ.

6. Το κανάλι NBC πίστευε ότι θα λάβει πολλά οργισμένα γράμματα σχετικά με τον ομόφυλο γάμο που έδειξαν, αλλά έλαβαν μόνο μερικά παράπονα.



Η σειρά «Τα Φιλαράκια», υποστήριζε έντονα την ισότητα και περνούσε δυνατά μηνύματα με έμμεσο τρόπο. Γι' αυτό δεν είχε και οι δημιουργοί του δεν είχαν κανένα πρόβλημα να προβάλλουν ένα ομόφυλο ζευγάρι και μάλιστα να το παντρέψουν. Τελικά το κοινό, ήταν πιο δεκτικό από όσο νόμιζαν.

7. Η εικόνα του κτιρίου δεν αντιστοιχεί με το διαμέρισμα.

Έχει ακουστεί πολύ έντονα ότι η εικόνα του κτηρίου που φαίνεται στη σειρά δεν θα μπορούσε να αντιστοιχεί στο πραγματικό διαμέρισμα της Μόνικα γιατί δεν έχει μπαλκόνι και η έξοδος κινδύνου δεν θα έπρεπε να είναι εκεί. Πραγματικά η εικόνα του κτηρίου είχε προβληματίσει και τα ίδια τα στελέχη της σειράς, αλλά όταν τους ρωτούν, απαντούν ότι το διαμέρισμα της Μόνικα και του Τζόι «βρίσκονται απλά στην πίσω μεριά του κτιρίου».

8. Η καφετέρια «Central Perk» ήταν βασισμένη σε ένα συγκεκριμένο εστιατόριο στο Μανχάταν.
Ο Σάφνερ αναφέρει ότι το αγαπημένο στέκι της παρέας ήταν βασισμένο σε ένα αγαπημένο εστιατόριο των δημιουργών, το οποίο δυστυχώς δεν είναι πλέον ανοιχτό.

Bonus: Αν αναρωτιέστε πως η παρέα έβρισκε πάντοτε τον καναπέ άδειο και καθόταν μόνο εκεί, η απάντηση είναι απλή, αν και μας πήρε περίπου 10 χρόνια για να την ανακαλύψουμε. Αν το παρατηρήσετε σε όλες τις σκηνές, υπάρχει ένα ταμπελάκι που γράφει «reserved». Με άλλα, λόγια, η παρέα ήταν πάντοτε προνοητική και έκανε κράτηση για το συγκεκριμένο τραπέζι.




Πηγή: huffingtonpost.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *