Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

IALMOPIA LIVE: ''Ματσάρα'' στην Πολυκάρπη - Η Ένωση πήρε το ντέρμπι ανόδου με την Αστραπή Ζέρβης (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η απαράμιλλη ομορφιά του ποδοσφαίρου φάνηκε για ακόμη μια φορά σε παιχνίδι πρωταθλήματος της ΕΠΣ Πέλλας.

Το ialmopia.gr βρέθηκε την Κυριακή 29/3 στο γήπεδο της Πολυκάρπης και στον αγώνα της Ένωσης Πολυκάρπης - Μοναστηρακίου απέναντι στην Αστραπή Ζέρβης, για τον πρώτο όμιλο της Β' Κατηγορίας. Με τις δύο ομάδες ισόβαθμες πριν τον μεγάλο αγώνα, το ματς αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον, κι όπως αποδείχθηκε δικαιολόγησε τον τίτλο ''ντέρμπι ανόδου'' που του αποδίδουμε.

Το ματς ξεκίνησε με τη Ζέρβη να μπαίνει πιο δυνατά και να πιέζει τους γηπεδούχους. Σταδιακά, η Ένωση πήρε τα ηνία, και πολιόρκησε την εστία της Αστραπής, σπαταλώντας όμως αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με σκοπό να χτυπήσουν στην κόντρα, πράγμα που κατάφεραν στο 40ο λεπτό, μετά από όμορφη ομαδική προσπάθεια με σκόρερ τον Ναλπάντη. Το γκολ πάγωσε τους παίκτες και το φίλαθλο κοινό των γηπεδούχων, κι έτσι το 0 - 1 συνόδευσε τις δυο ομάδες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.



Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένας διαρκής μονόλογος από πλευράς γηπεδούχων, με επιθέσεις κατά ριπάς προς την εστία των κυανόλευκων. Η αδυναμία και η χαλαρότητα στην τελική προσπάθεια φάνηκε να κοστίζει στην Ένωση Πολυκάρπης - Μοναστηρακίου, που επιδόθηκε σε μοναδική σπατάλη ευκαιριών και κατοχής της μπάλας, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είχαν ταμπουρωθεί στα μετόπισθεν για να κρατήσουν το μηδέν, εκμεταλλευόμενοι και τη μεγάλη ρέντα του τερματοφύλακά τους.

Τις ισορροπίες άλλαξε η ανόητη αποβολή του Δάγκα στο 65ο λεπτό. Ο παίκτης των φιλοξενουμένων σε μια στιγμή έντασης, πέταξε τη φανέλα του κι έφυγε φωνάζοντας από τον αγωνιστικό χώρο, αναγκάζοντας τον διαιτητή κ. Παναγιωτίδη να του δείξει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Από τις κινήσεις του, φάνηκε να καταφέρθηκε εναντίον των συμπαικτών του. 



Μετά την αποβολή, όπως ήταν αναμενόμενο, η πίεση των ασπρόμαυρων αυξήθηκε, ενώ προώθησαν κι έναν εκ των κεντρικών αμυντικών στην επίθεση. Σε μία από τις επιθέσεις τους, στο 85ο λεπτό, κέρδισαν πέναλτι με τον (πολύ καλό χθες) Ευτύχη Τουτουκτσή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο έμπειρος παίκτης-προπονητής Νίκος Τσολερίδης, που με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 1-1, σκορ που βόλευε την Ένωση, αφού υπερτερούσε σε πιθανή ισοβαθμία των δυο ομάδων.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, η Αστραπή προσπάθησε να επιτεθεί, μάταια όμως, καθώς οι γηπεδούχοι κυριολεκτικά ''μασούσαν σίδερα''. Μάλιστα, στο 90' διπλασίασαν τα τέρματά τους με εκπληκτικό γκολ του νεαρού Κιουλτζόπουλου, ο οποίος χόρεψε τρεις παίκτες στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, και με φαλτσαριστό δεξιό πλασέ σημείωσε ένα τέρμα μοναδικής ομορφιάς. Έτσι εξιλεώθηκε και για τη χαμένη ευκαιρία του 80ου λεπτού, όταν μόνος στο ένα μέτρο απέναντι από τον τερματοφύλακα έστειλε τη μπάλα επάνω του.

Ο Κιουλτζόπουλος κάνει το 2-1 και το γήπεδο παίρνει φωτιά


Το τελικό σφύριγμα του κ. Παναγιωτίδη βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τη νίκη που τους στέλνει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στην Α' Κατηγορία. Όμορφες στιγμές στο γήπεδο της Πολυκάρπης, χωρίς παρατράγουδα κι επεισόδια, με τους οπαδούς της Ένωσης να μπαίνουν στο γήπεδο τόσο στα γκολ όσο και μετά τη λήξη, μόνο για να πανηγυρίσουν και χωρίς να προκαλέσουν. Μπράβο αξίζει και στους φιλάθλους της Ζέρβης, που ακολουθούν την ομάδα τους σε όλα τα γήπεδα της Β' Κατηγορίας.

Στη βαθμολογία, η Ένωση Πολυκάρπης - Μοναστηρακίου έφτασε τους 49 βαθμούς και έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, ενώ η Αστραπή Ζέρβης παρέμεινε στους 46. Δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ

Ακολουθούν εικόνες από τον αγώνα στο γήπεδο της Πολυκάρπης













ialmopia.gr



2 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *