Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

''Σκυ – δράση'' για το βιβλίο

Το βιβλίο ως οικουμενικό και διαχρονικό μέσο γνώσης, επικοινωνίας, πολιτισμού, αλλά και πολλών άλλων σημασιών κι επιδράσεων για τον άνθρωπο, έχει τη δική του ξεχωριστή θέση στο διεθνές εορταστικό στερέωμα και μάλιστα διπλή. Δηλαδή, στις 2 Απριλίου (Πέμπτη) που είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου και στις 23 Απριλίου (Πέμπτη) που είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου και της κατοχύρωσης των πνευματικών δικαιωμάτων.

Για την περαιτέρω ανάδειξη των παραπάνω Παγκόσμιων Ημερών και φυσικά για τη διάδοση της ανάγνωσης και του βιβλίου, ως Δήμος Σκύδρας, μέσω της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, προγραμματίζουμε την εξής δράση: καλούμε κάθε συμπολίτη μας, κι όχι μόνον, αφού σημειώσει τα στοιχεία του σ΄ένα μικρό λευκό χαρτί, στη συνέχεια να γράψει με μία λέξη τι σημαίνει γι΄αυτόν το βιβλίο. Όπως για παράδειγμα: βιβλίο = γνώση ή συντροφιά ή επικοινωνία κ.α. 

Όλες οι συμμετοχές θα τοποθετηθούν σε μια κληρωτίδα διεκδικώντας κάποιο βιβλίο απ΄αυτά που θα προσκληθούν να προσφέρουν χορηγοί.

Η διάρκεια της δράσης ξεκινάει από την Πέμπτη 2 Απριλίου κι ολοκληρώνεται την Πέμπτη 30 Απριλίου τρέχοντος έτους. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Μαΐου 2015 κι ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Προσκαλούμε, λοιπόν, όλους τους συμπολίτες μας να λάβουν μέρος, κι επίσης όσοι το επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν κάποιο βιβλίο με τη μορφή χορηγίας.

Για πληροφορίες, κατάθεση συμμετοχών ή χορηγιών διαθέσιμα είναι τα στελέχη μας: Ελένη Παπαδοπούλου τηλ.:2381351960 (Δημοτική Βιβλιοθήκη) και Δημήτρης Αλεξανδρίδης τηλ.:2381351802 (Δημαρχείο).



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *