Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Παιδιά και ηλεκτρονικές συσκευές

Σύμφωνα με νέα έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία που παρουσιάζεται στο BBC, τα παιδιά μεταξύ των ηλικιών 5-16 ετών, περνάνε κατά μέσο όρο 6 1/2 ώρες την ημέρα μπροστά σε τηλεόραση, κονσόλα video games, κινητό τηλέφωνο, computer ή tablet. 

Τα έφηβα αγόρια είναι πρώτα στη λίστα με 8 ώρες την ημέρα μπροστά σε οθόνη, ενώ τελευταία στη λίστα είναι τα κορίτσια των 8 ετών με 3 1/2 ώρες. Η έρευνα αναφέρει πως το 1995 ο μέσος όρος ήταν οι 3 ώρες. Η κύρια πηγή πληροφόρησης και διασκέδασης όμως ήταν η τηλεόραση και τα περιοδικά. Τώρα όλα έχουν μεταφερθεί σε ψηφιακές μορφές αυξάνοντας το χρόνο μπροστά από μια οθόνη. 

Οι εταιρίες έχουν επίσης αντιληφθεί αυτή την αλλαγή και προσπαθούν να ανταποκριθούν σε αυτή τη νέα αγορά, με εφαρμογές αποκλειστικά για παιδιά, όπως το Vine Kids, YouTube kids και άλλες. 



unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *