Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των αιτημάτων επανεξέτασης για τις παροχές του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως ανακοινώθηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου. Όπως επισημαίνεται, τα αιτήματα ήταν πλήρη και επαρκώς τεκμηριωμένα.

Οι δικαιούχοι θα πάρουν την παροχή ή τις παροχές που τους εγκρίθηκαν (δωρεάν ρεύμα, επίδομα ενοικίου και κάρτα αλληλεγγύης), με τις ίδιες διαδικασίες και για τον ίδιο ακριβώς χρόνο με τους αρχικά εγκριθέντες.

Τα αποτελέσματα έχουν εισαχθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα του προγράμματος, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέρχονται

- είτε απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.anthropocrisis.gr ή μέσα από την ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.ypakp.gr, σήμανση «Ανθρωπιστική Κρίση»), με τους προσωπικούς κωδικούς που εισέρχονται στο taxis,

- είτε απευθυνόμενοι στα ΚΕΠ, όπως είχε συμβεί και με τα αποτελέσματα των αρχικών αιτήσεων.

Οι δικαιούχοι θα πάρουν την παροχή ή τις παροχές που τους εγκρίθηκαν (δωρεάν ρεύμα, επίδομα ενοικίου και κάρτα αλληλεγγύης) με τις ίδιες διαδικασίες και για τον ίδιο ακριβώς χρόνο με τους αρχικά εγκριθέντες. Συγκεκριμένα, θα λάβουν:

- Δωρεάν ρεύμα για δύο τετραμηνίες, που αντιστοιχούν σε δύο εκκαθαριστικούς τετραμηνιαίους λογαριασμούς.

- Επίδομα ενοικίου για εννέα μήνες.

- Επιδότηση σίτισης μέσω της κάρτας αλληλεγγύης για εννέα μήνες.

Άμεσα θα εφαρμοστούν οι διαδικασίες για την έκδοση της Κάρτας Αλληλεγγύης και την ενημέρωση των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος για την παροχή δωρεάν ρεύματος σε όσους δικαιούνται αυτές τις παροχές. Όσοι έχουν λάβει έγκριση για επίδομα ενοικίου, μπορούν να ενημερωθούν από τα ΚΕΠ για τον τρόπο με τον οποίο θα δηλώσουν στο σύστημα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να αρχίσει η επιδότηση. 
 
 
newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *