Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Άγριες συμπλοκές στη Βέροια με αφορμή τους πρόσφυγες - Πέταξαν γουρουνοκεφαλές στο πούλμαν που τους μετέφερε

ΠΕΤΑΞΑΝ ΓΟΥΡΟΥΝΟΚΕΦΑΛΕΣ ΣΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΛΙΝΤΣΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Με επεισοδιακό τρόπο έγινε η εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων στο στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου» της Ημαθίας, το βράδυ της Παρασκευής (25/03). Φραστική επίθεση δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ουρσουζίδης.


Ομάδα πολιτών οι οποίοι αντιδρούν στην φιλοξενία προσφύγων στο Κέντρο που έχει δημιουργηθεί δίπλα από το χωριό Αγία Βαρβάρα, υποδέχθηκαν με άγριες διαθέσεις τα πούλμαν που είχαν ξεκινήσει από την Ειδομένη με προορισμό την περιοχή τους.

Σύμφωνα με το verianet.gr, κάτοικοι που αντιτίθενται στη φιλοξενία των προσφύγων στο στρατόπεδο, συγκεντρώθηκαν έξω από αυτό, έκλεισαν το δρόμο και για περίπου 15 λεπτά, τους αποδοκίμασαν έντονα.



Στη συνέχεια άνοιξαν το δρόμο αλλά η ένταση συνεχίστηκε και αφού μπήκε το πρώτο πούλμαν μέσα στο στρατόπεδο.

Δυστυχώς βρέθηκαν και πάλι κάποιοι θερμόαιμοι οι οποίοι πέταξαν γουρουνοκεφαλές μπροστά στην πύλη του στρατοπέδου.



Τα επεισόδια επαναλήφθηκαν και λίγο πριν τις εννέα το βράδυ, όταν έφτασαν στην περιοχή τρία ακόμα λεωφορεία με πρόσφυγες.

Όπως σημειώνει το verianet.gr, όταν ο κόσμος αραίωσε και οι περισσότεροι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι είχαν φύγει, εμφανίστηκε ομάδα περίπου 30 αντιεξουσιαστών, η οποία συγκρούστηκε με μέλη της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στο σημείο. Για περίπου 20 λεπτά βρισκόταν σε εξέλιξη ένα άγριο κυνηγητό και μάχες σώμα με σώμα, στο πευκοδάσος που βρίσκεται δίπλα στο στρατόπεδο με τις αστυνομικές δυνάμεις να μπαίνουν ανέμεσα στις δύο ομάδες.

Τα επεισόδια έλαβαν τέλος όταν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, μπήκαν στα αυτοκίνητά τους και απομακρύνθηκαν.

Επίθεση στον Ουρσουζίδη

Θερμό επεισόδιο προκλήθηκε όταν ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ουρσουζίδης, ο οποίος παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα μέσα από κλούβα της αστυνομίας, κατέβηκε από αυτή, έγινε στόχος των διαμαρτυρόμενων πολιτών και επέστρεψε στο όχημα.





Λίγο πρν τα επεισόδια, ο βουλευτής, είχε σύντομες συνομιλίες με τους κατοίκους της περιοχής.



www.newsbomb.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *