Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Μικρά μικρά από το Δήμο Αλμωπίας: Τι είπαν Κετικίδης , Πασόης, Ζαχαριάδης, Χουρσόγλου και Δ. Μπίνος

Μικρά μικρά από το Δήμο Αλμωπίας: Τι είπαν Κετικίδης , Πασόης, Ζαχαριάδης, Χουρσόγλου και Δ. Μπίνος στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας:




Κ. Κετικίδης: Κάνουμε έργα με σύνεση και δικαιοσύνη


Τοποθετήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Κώστας Κετικίδης. Ο ίδιος όπως δήλωσε και απατώντας σε ερωτήματα προσπαθεί ως αρμόδιος αντιδήμαρχος να προγραμματίσει έργα σε διαβούλευση με την διοίκηση πάντα με σύνεση αλλά και δικαιοσύνη σε κάθε χωριό. Μάλιστα έκανε έκκληση προς την Κυβέρνηση να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την μετάβαση του έργου του Βιολογικού για να μην κινδυνέψει να χαθεί. Ακόμη αναφέρθηκε ότι ο Εξαπλατάνος με τη σημερινή δημοτική αρχή αναβαθμίζεται καθώς εκεί έχει ως έδρα του το κτηματολόγιο αλλά έχουν δοθεί χρήματα από το πρόγραμμα bee economy καθώς έχουν γίνει ασφαλτοστρώσεις. Ο κος Κετικίδης δεσμεύτηκε ότι δεν θα αφήσουν τον Εξαπλατάνο.

Κ. Ζαχαριάδης: ατόπημα το θέμα με τον χάρτη


Ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Κώστας Ζαχαριάδης τοποθετήθηκε για την εκτύπωση του χάρτη που έγραφε τα Σκόπια ως Μακεδονία. Όπως τόνισε ο λαός της Αλμωπίας έχει συνείδηση και γνωρίζει τις θέσεις του για το Σκοπιανό. Τόνισε ότι αποτέλεσε ατόπημα και όταν ο ίδιος το αντιλήφθηκε αποφάσισε άμεσα την απόσυρση του. Μάλιστα αποκάλυψε πως ο τυπογράφος ζήτησε συγνώμη για το λάθος του. Τέλος μίλησε ως εκπαιδευτικός καθώς ότι δηλαδή έχει διδάξει για την Μακεδονία και την Μικρά Ασία.


Δ. Μπίνος: Θα σώσουμε το έργο του Βιολογικού!



Πεπεισμένος ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στο έργο του Βιολογικού καθαρισμού Αλμωπίας όπου και το εν λόγω θα μεταβιβαστεί στη νέα δομή, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος. Όπως δήλωσε ο ίδιος και το αποχετευτικό είναι σε ετοιμότητα και ξεκινά άμεσα. Βεβαίως τόνισε ότι αυτά τα δυο έργα συνδέονται και θα πρέπει να έχουν κοινή μοίρα. Αναφορικά με τις Αγωγές που δέχεται ο Δήμος Αλμωπίας υπάρχει τεράστιο πρόβλημα όπως δήλωσε χαρακτηριστικά μιας και έρχονται σχεδόν σε καθημερινή βάση και αφορούν παλαιότερες δημοτικές περιόδους. Έτσι θα φτιαχτεί όπως δεσμεύτηκε πίνακας καταγραφής ώστε να φανεί και ποια είναι η ζημιά του Δήμου. Αναφορικά με τον ρόλο του Συμπαραστάτη του Δημότη ο κος Μπίνος τόνισε ότι θα πρέπει να έχει ρόλο και να μην γίνεται Δικαστής. Για την αφίσα που κυκλοφόρησε με τον χάρτη δήλωσε ότι δεν υπήρξε σκοπιμότητα και ότι οι αγώνες της Δημοτικής αρχής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι δεδομένες. Στον κο Χουρσόγλου απάντησε στην επίθεση που δέχθηκε ότι είναι διατεθειμένος να πάνε μαζί για εξομολόγηση ώστε να φανεί ποιος είπε την αλήθεια και ποιος όχι για την θέση που ζητούσε επί 5 χρόνια. Μάλιστα μάλλον με αρκετή δόση χιούμορ κάλεσε τον κο Χουρσόγλου να αναλάβει θέση ευθύνης για το καλοκαίρι να να φανεί αν μπορεί να προσφέρει αλλά και με ποιον τρόπο θα διοικήσει. Τέλος για τον δρόμο Εξαπλάτανος-Αριδαία ο κος Μπίνος είπε ότι το ζήτημα αυτό θα λυθεί από την Αντιπεριφέρεια Πέλλας και είναι πολύ κοντά στην υλοποίηση του. Ακόμη το ζήτημα με τα αδέσποτα θα παραπεμφθεί στην επιτροπή διαβούλευσης


Χ. Χουρσόγλου: Ο Δήμαρχος με προσβάλει συνεχώς!



Επί του προσωπικού πήρε το λόγο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αλμωπίας Χρήστος Χουρσόγλου ο οποίος τόνισε ότι αναφορικά με τους ισχυρισμούς του Δημάρχου, ουδέποτε του ζήτησε θέση και ότι οι αναφορές του τελευταίου είναι προσβλητικές προς το πρόσωπο του. Ακόμη είχε ένταση με τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας Σίμου Σωτηριάδη καθώς ζήτησε περισσότερο χρόνο για να μιλήσει. Αυτή τη φορά όμως ορθά ο κος Σωτηριάδης κράτησε τον κανονισμό. Αναφορικά με την Αγωγή που έγινε και περιγράφεται ο κος Χουρσόγλου ότι ανέθεσε σε εργολάβο στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου, ο ίδιος τόνισε ότι ουδέποτε ήταν αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και αναρωτήθηκε αν η Αγωγή παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο για να τον στοχοποιήσει. Ακόμη εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα ανείσπρακτα χρέη προς την ΔΕΥΑ που πλησιάζουν τα 2 εκ. ευρώ όπως είπε και αποτελούν ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της επιχείρησης. Εξέφρασε την αντίρρηση του για το ότι το χωριό Εξαπλατάνος πρώην πρωτεύουσα του ομώνυμου δήμου έχει εγκαταλειφθεί όπως τόνισε χαρακτηριστικά και ότι δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ από αυτή τη διοίκηση αλλά και το ότι δεν λειτουργεί το συντριβάνι του χωριού. Ακόμη ρώτησε την δημοτική αρχή με την κατάσταση στην καθημερινότητα αλλά και με τα αδέσποτα. Τέλος έβαλε το θέμα του μεταναστευτικού όπου θα πρέπει όπως τόνισε χαρακτηριστικά να απασχολήσει την Δημοτική αρχή Αλμωπίας ώστε να μην βρεθεί προ εκπλήξεως.


Δ. Πασόης: Χαμηλών τόνων ο Δήμαρχος



Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας το λόγο πήρε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρης Πασόης που χαρακτήρισε τον κο Μπίνο χαμηλών τόνων σύμφωνα με την εισήγηση του αλλά εκφράζοντας την άποψη ότι υπήρξαν και κάποιες υπερβολές. Ακόμη έθεσε το ερώτημα για το ξύλινο σπιτάκι που παραχώρησε ο Δήμος για τις κινητοποιήσει των αγροτών έξω από την Άψαλο γιατί δεν το πήρε πίσω ο Δήμος.



απο το meapopsi.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *