Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Γ Εθνική: Τζανόπουλος: «Σκοπός μας είναι έξι όμιλοι με 14 ομάδες»

Για το νέο πλάνο της Γ΄Εθνικής, προκειμένου αυτή να γίνει πιο ανταγωνιστική, μίλησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος Μιχάλης Τζανόπουλος.



Συνέντευξη στον ΣΠΟΡ FM, με αφορμή την δομή τους πρωταθλήματος που θα έχει η Γ΄ Εθνική της σεζόν 2017 -2018, παραχώρησε την Τετάρτη (15/6) ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος Μιχάλης Τζανόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η επίσημη απόφαση θα ληφθεί πριν από την Γ.Σ. της ΕΠΟ

Αναλυτικά η συνέντευξη του στον ΣΠΟΡ FM:
-Πώς πάρθηκε αυτή η απόφαση; Γιατί καταλήξατε σε αυτές τις αλλαγές;
«Μας απασχολούσε καιρό το ζήτημα των μπαράζ. Ήταν ένα "πρόβλημα" και αποφασίσαμε να το αλλάξουμε σταδιακά. Την πρώτη φορά ανέβηκαν μέσω μπαράζ 14 ομάδες, φέτος 28 και σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να αυξηθούν οι εκπρόσωποι ανά την Ελλάδα. Σκοπός μας είναι περισσότερες ομάδες να παίρνουν την ευκαιρία για να βρεθούν στις επαγγελματικές κατηγορίες».
 
-Είναι το πιο δίκαιο «μοντέλο» που έχει εμφανιστεί;
«Σίγουρα είναι το πιο δίκαιο "μοντέλο" από τα προηγούμενα. Όπως γνωρίζετε, μέχρι στιγμής οι πρωταθλήτριες ομάδες των Ενώσεων έπαιζαν σε ένα μίνι-πρωτάθλημα. Αυτό δεν έδινε την ευκαιρία σε πολλά σωματεία να προβιβαστούν. Συμμετείχαν καλές ομάδες. Οι παίκτες είναι, σχεδόν, όλοι ερασιτέχνες και κουβαλούν στις πλάτες τους μια ολόκληρη χρονιά, οπότε δεν γίνεται να επιβαρύνονται περισσότερο. Επίσης, ζούμε σε τέτοιες εποχές που οι συγκυρίες είναι δύσκολες για όσους ασχολούνται και βοηθούν οικονομικά τους συλλόγους. Έπρεπε να αλλάξει όλο αυτό».
 
-Πόσοι όμιλοι στην Γ’ και πόσες ομάδες;
«Κάποιοι μίλησαν για επιστροφή στο παλιό σχέδιο με τους δέκα ομίλους. Δεν γίνεται αυτό πλέον. Σκοπός μας είναι έξι όμιλοι με 14 ομάδες στον καθένα. Ένα ευέλικτο σχήμα, ανταγωνιστικό, το οποίο θα δίνει την ευκαιρία στους συλλόγους να παίζουν σε επαγγελματικές κατηγορίες. Νομίζουμε πως είναι το ιδανικό και θα το δούμε σύντομα σε εφαρμογή».
 
-Πώς θα προβιβάζονται οι πρωταθλητές των ΕΠΣ που έχουν πολλούς ομίλους;
«Αθήνα, Πειραιάς και Μακεδονία έχουν περισσότερους ομίλους. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει τι θα γίνει με αυτές τις Ενώσεις. Το επεξεργαζόμαστε ακόμα, ώστε να βρούμε την πιο δίκαιη λύση. Τίποτα οριστικό. Υπάρχει χρόνος για την απόφαση. Μερικά σωματεία διαμαρτύρονται, όμως ακόμα τίποτα δεν είναι οριστικό για αυτές τις ΕΠΣ».
 
-Ένα σχόλιο για τις εκλογές της ΕΠΟ που ακολουθούν.
«Δεν έχω να σημειώσω κάτι. Ακούγονται πολλά, αλλά εμένα δεν με αγγίζουν. Είμαι συγκεντρωμένος στο έργο μου και πάντα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνω. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν νέες προτάσεις για την προεδρία. Θα δούμε στη πορεία».




πηγη: sdna.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *