Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Συνάντηση Δημάρχου Αλμωπίας με εκπροσώπους του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης και Αλμωπίας «Ο Παύλος Μελάς»

Συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης και Αλμωπίας «Ο Παύλος Μελάς» πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος.

Συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν στη δράση του Συλλόγου, ενώ τονίστηκε ότι μέχρι σήμερα υπάρχει μία άψογη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία θα είναι καλό να επεκταθεί ακόμα περισσότερο.

Κάποιες από τις προτάσεις που συνέθεσαν τον διάλογο, αφορούν την διοργάνωση και καθιέρωση Μνημόσυνου προς τιμήν του Κώστα Γαρέφη και Ντόπιων Μακεδονομάχων, καθώς επίσης και άλλων εκδηλώσεων σε ολόκληρη την Αλμωπία και πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη τα ιστορικά στοιχεία και δεδομένα.

Παράλληλα, από τον Σύλλογο προτάθηκε προς τον Δήμαρχο και θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα και στο Δημοτικό Συμβούλιο η δημιουργία μουσείου «Καπετάν Γαρέφη και Γηγενών Μακεδονομάχων» με έδρα το Γαρέφι, στο οποίο θα μπορεί να βρει κανείς πλούσιο υλικό. Επίσης, προτάθηκε η διοργάνωση περιοδικών εκθέσεων Μακεδονικού Αγώνα στους Προμάχους. Τέλος, συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας Μνημείου Μακεδονομάχων Αλμωπίας στην έδρα του Δήμου, την Αριδαία.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος αναφέρθηκε στους σημαντικούς αγωνιστές που ανέδειξε αυτός ο τόπος, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι ως ελάχιστη ένδειξη τιμής για όλους αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε σήμερα να αναδείξουμε τους αγώνες τους, μιας και έδωσαν ακόμα και το αίμα τους για την πατρίδα μας και γι’ αυτό κανείς δεν μπορεί να καπηλεύεται την ελληνική ιστορία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *