Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Ωμός εκβιασμός Ερντογάν: Δώστε μας τους «8» για να σας δώσουμε πίσω τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Αποκάλυψε τα σχέδιά του ο πρόεδρος της Τουρκίας - «Βόμβες» Ερντογάν κατά την επιστροφή του στην Τουρκία μετά την ευρωτουρκική Σύνοδο της Βάρνας - «Δεν μπορώ να παρέμβω στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, δεν είμαι μεγαλύτερος από την τουρκική Δικαιοσύνη»

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο και χωρίς καμία απολύτως περιστολή, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκβιάζει ανοιχτά την Ελλάδα, συνδέοντας απόλυτα το θέμα της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του υπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του ΕΠ.ΟΠ. λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, που παραμένουν για 28η ημέρα κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, στην Αδριανούπολη, με την αντίστοιχη επιστροφή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα, μετά και το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ, το πρωτοσέλιδο της τουρκικές εφημερίδας «Hurriyet» αναφέρεται εκτενώς στις δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος πρόεδρος, μέσα στο τουρκικό προεδρικό αεροσκάφος, κατά την επιστροφή του από την ευρωτουρκική συνάντηση της Βάρνας πίσω στην Άγκυρα.



Δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν: «Μιλήσαμε και για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Τους εξήγησα πως το θέμα είναι στα χέρια της δικαιοσύνης. Μου είπαν να φροντίσω να αποφυλακιστούν και τους απάντησα ότι δεν είμαι πιο μεγάλος από τη δικαιοσύνη. Τους εξήγησα πως δεν είναι δίκαιο αυτοί που ασχολούνται τόσο με τους δυο Έλληνες στρατιώτες να μην ασχολούνται το ίδιο και με εκείνους που διέφυγαν στην Ελλάδα αφού έκαναν πραξικόπημα».

Επί της ουσίας, ο «σουλτάνος» προχωρά σε ένα αήθες κι απαράδεκτο «ανατολίτικο παζάρι» με ανθρώπινες ζωές, κινούμενος μακριά από τη λογική της ομαλής προσέγγισης με την ΕΕ που επιχείρησε να πλασάρει κατά τη διάρκεια της ευρωτουρκικής Συνόδου στη Βάρνα. Πλέον, δεν τίθεται απλά ζήτημα για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά, ευρύτερα, θέμα πρόκλησης της Τουρκίας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δη σε ένα κράτος - μέλος της, όπως είναι η Ελλάδα. Με απλά λόγια, η Τουρκία επιβεβαιώνει πως οι έννοιες της Δικαιοσύνης και του κράτους Δικαίου είναι άγνωστες για την ηγεσία της, ενώ με όχημα τα χειραγωγούμενα Μέσα Ενημέρωσης επιδίδεται σε μια προπαγάνδα άνευ ορίων. Τα περί παζαριού, άλλωστε, επιβεβαίωσε από την πλευρά του και ο Ιωάννης Μάζης, Καθηγητής και Πρόεδρος των Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Ο Ερντογάν δείχνει να παίζει με μαεστρία το παιχνίδι του εκβιασμού.

Σε αυτή την τακτική άλλωστε βασίζεται το «ανατολίτικο παζάρι του»: Η μεν Ε.Ε. έχει ανάγκη από την τουρκική συνεργασία στους τομείς της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και ιδίως της μετανάστευσης, η δε Τουρκία προσβλέπει στη διατήρηση ενός θετικού κλίματος σχετικά με την ευάλωτη οικονομία της, έχοντας πάντα κατά νου ότι οι Ευρωπαίοι συνομιλητές της αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των εξαγωγών της και τα δύο τρίτα των ξένων άμεσων επενδύσεων στην επικράτειά της. Προφανώς επιθυμεί και πιθανότατα θα λάβει και τα τεράστια ποσά για το μεταναστευτικό που θα δώσουν ανάσα στην τουρκική οικονομία που δοκιμάζεται λόγω των πολεμικών επιχειρήσεων στη Συρία.

Ελεεινή προπαγάνδα

Με τον πιο άθλιο τρόπο συνεχίζει το καθεστώς Ερντογάν την προπαγάνδα για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Δικαστική πηγή σύμφωνα με την οποία υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι οι δύο Έλληνες αξιωματικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης διέπραξαν τις παράνομες πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται, επικαλείται το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Anadolu».

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο, η ποινή που προβλέπεται για τις παράνομες πράξεις που φέρονται να έχουν διατελέσει είναι πέντε χρόνια φυλάκισης.

Το Anadolu φιλοξενεί τις παραπάνω πληροφορίες σε δημοσίευμά του αναφορικά με την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων αξιωματικών.

Όπως αναφέρει, το δικαστήριο έκρινε τη συνέχιση της κράτησής τους, καθώς δεν έχουν μόνιμη άδεια παραμονής στην Τουρκία και θα μπορούσαν να τραπούν σε φυγή μετά την απελευθέρωσή τους.

Συνεχίζοντας την προπαγάνδα υπέρ της Τουρκίας και του Ερντογάν, το Anadolu, στο τέλος του δημοσιεύματος, αναφέρει ότι οι Έλληνες αξιωματικοί κρατούνται μετά από «ακούσια» παραβίαση των συνόρων στη Βορειοδυτική Τουρκία, βάζοντας σε... εισαγωγικά τη λέξη!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *