Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Το μεγαλείο του έρωτα - της Δέσποινας Τσουλφαϊδου

Ο έρωτας!

Είναι το απόσταγμα ενός εκλεπτυσμένου συναισθήματος και ταυτόχρονα ενός άγριου κι ορμητικού πόθου που σαρώνει με μανία όλα τα εσωτερικά όργανα του ανθρώπου που υποσυνείδητα επέλεξε να χαθεί ολοκληρωτικά σε μια χαοτική δίνη,χωρίς να είναι σίγουρος για την επιστροφή του σε στέρεο έδαφος.Και η εξελικτική του πορεία αυτού του έρωτα σε μια ανεπανάληπτη αγάπη που πάντα βρίσκει τον τρόπο να επανεφευρίσκει το πρώιμο ηδονικό της στάδιο.

Χάθηκε όμως στο πέρας των αιώνων η μαγεία του.Το παραμύθι που τον συντηρούσε και κρατούσε σφαλισμένη την ύπαρξη μέσα στο δάσος της αναμονής,της ανυπομονησίας,της σταδιακής κι αισθηματοποιημένης αποκάλυψης.Μέσα από την διεισδυτική ερμηνεία του βλέμματος και στην αβέβαιη άλωση-παράδοση.Σπανίζει πια η ευλογία της μονογαμίας,της ουσιαστικής και μακροχρόνιας ένωσης των προσωπικοτήτων.

Το αγέρωχο και περήφανο άτι του εγωισμού,αυτής της ιδιαίτερης δηλαδή έννοιας του σεβασμού προς τον εαυτό,προς την ίδια εσωτερική ύπαρξη,γονάτισε να δροσιστεί σε λασπωμένα νερά.Μπέρδεψε την στιγμιαία πάχνη που πέφτει τακτικά και σκεπάζει επιφανειακά την γη,με το καθάριο χιόνι που αναμένουμε με λαχτάρα όλο τον χρόνο και καλύπτει και στολίζει τους παλμούς μας με τον πιο μοναδικό κι ιδιαίτερο τρόπο.

Τα γνήσια,διαχρονικά και βαθιά συναισθήματα που ορίζουν ένα ολόκληρο πεπρωμένο είναι ελάχιστα.Μια,δυο φορές σε όλη την ύπαρξη θα αξιωθεί κάποιος να τα νιώσει στον απόλυτο βαθμό.Απλά εξαρτάται από την ψυχοσύνθεση και την αντίληψη του καθενός το αν θα καταφέρει να τα ξεχωρίσει και να τα τοποθετήσει ορθά στον θρόνο της ζωής του.Αν έχει την ικανότητα να μετρήσει μέσα του αυτό που είναι,αυτό που συνθέτει την δική του αλήθεια.Αν μπορεί να διακρίνει το φως του μονοπατιού και να αναγνωρίσει στο βάθος την αδερφή ψυχή του που είναι μία,μοναδική και αναντικατάστατη.Συνειδητά παραδεκτή ή όχι.Η ατόφια αλήθεια του ξεγυμνωμένη.Και αν είναι διατεθειμένος να κάνει εκπτώσεις στο πέρας αυτής της διαδρομής με οτιδήποτε αναλώσιμο αντικρύσει δεξιά κι αριστερά ώσπου να σταθεί πρόσωπο με πρόσωπο με αυτή την λάμψη. Ή αν έχει την διορατικότητα να εννοήσει ότι αυτή η αδερφή ψυχή στέκεται στην αρχή του μονοπατιού,κι έτσι να μην χρειαστεί να διανύσει όλη την διαδρομή άσκοπα.Μοναδική εξαίρεση ο αστάθμητος παράγοντας,που όμως η μοίρα γνωρίζει πως να τον σταθμίσει πριν πέσει η μεγάλη αυλαία.

Η πεινασμένη σάρκα έχει κι αυτή ψυχή,που δεν ικανοποιείται με το ευκαιριακό δόσιμο.Είναι ναός που ανοίγει την θύρα του μόνο σε σπάνιες κι εξαιρετικές περιπτώσεις που θα δοξάσουν και θα τιμήσουν την μεγαλειότητα του.Σαν ιερό προσκύνημα στο άβατο της πιο μύχιας κι εξαίσιας μυστικιστικής ανθρώπινης λειτουργίας,που είναι η ερωτική σύνδεση που έχει σαν κατάληξη την ολοκληρωτική ψυχοσωματοπνευματική εκτίναξη στ'αστέρια...

Έρωτας καλπασμός,χειροφίλημα,τρέμουλο,σιωπή,γνησιότητα,έλξη σωματικά εγκεφαλική!

Έρωτας χειρόγραφο ποίημα,μουσική σονάτα,αναγεννησιακός πίνακας,ασπρόμαυρη ταινία,παγκάκι στις αλέες!

Έρωτας κόκκινο και μαύρο,ομίχλη,υπεροχή,ολική έκλειψη ηλίου,σελίδα 58!

Έρωτας απάτητη κορφή,ρίζα βαθιά,ένωση παντοτινή και δυο μέτρα γη μαζί!


ΤΣΟΥΛΦΑΪΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ - ΠΕΡΙΚΛΕΙΑ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *