Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Εάν έχετε αυτό το σημάδι στο αυτί σας, μπορεί να κινδυνεύετε από εγκεφαλικό

Ενα χαρακτηριστικό σημάδι στο λοβό του αυτιού σας θα μπορούσε να είναι μια προειδοποίηση για την υγεία σας, τονίζει μια νέα επιστημονική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Ισραήλ.

Μετά από μελέτες οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα σημάδι στο αυτί είναι ίσως αρκετό για να προβλέψει κανείς ένα επερχόμενο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Επειτα από παρατηρήσεις βρήκαν ότι τα άτομα που παρουσίαζαν θέματα με την καρδιά τους, το σημάδι αυτό ήταν πολύ πιο συχνό.

Πιο συγκεκριμένα άτομα που παρουσίασαν κλασικούς καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου (π.χ. υπέρταση, παχυσαρκία, αυξημένη χοληστερόλη, αυξημένα τριγλυκερίδια) είχαν όλοι το ίδιο σημάδι στο αυτί.

Αυτό το σημάδι ονομάζεται λοιπόν «σημάδι του Φρανκ» (Frank's sign) και είναι μια διαγώνια πτύχωση στον λοβό του αυτιού.

Δείτε εδώ τη φωτογραφία:




Το σημάδι του Φρανκ πήρε το όνομά του από τον Αμερικανό γιατρό Σάντερς Φρανκ, ο οποίος ήταν ο πρώτος που παρατήρησε το 1973 ότι η χαρακτηριστική πτύχωση ήταν εξαιρετικά συνηθισμένη σε νέους ασθενείς που έπασχαν από στηθάγχη.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι ερευνητές έπειτα από τις παρατηρήσεις τους είναι πως το σημάδι του Φρανκ αποτελεί αξιόπιστη ένδειξη για τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Και η εξήγηση που έδωσαν είναι ότι η απόφραξη των αρτηριών, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο, οδηγεί επίσης σε κακή αιμάτωση των αυτιών. Με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυτό το σημάδι στο λοβό του αυτιού.




απο το bovary.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *