Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Ξεκινούν τα δύο μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα σε Έδεσσα και Αλμωπία, προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ

Ξεκινούν τα δύο μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα σε Έδεσσα και Αλμωπία, προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Ξεκινούν τα δύο μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα σε Έδεσσα και Αλμωπία, συνολικού προϋπολογισμού 4,2 εκατομμυρίων ευρώ, που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Πέλλα.

Τα έργα αφορούν στην αντιπλημμυρική προστασία της Έδεσσας με τις παρεμβάσεις στον Εδεσσαίο ποταμό και με προϋπολογισμό 1,9 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και τις παρεμβάσεις στον χείμαρρο Τόπλιτσα, που θα θωρακίσουν το Λουτράκι Πέλλας και έχουν προϋπολογισμό 2,4 εκατομμύρια ευρώ. Τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης, ενώ την επίβλεψη έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Πέλλας.

«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιούμε πλέον τα πιο επείγοντα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, δημιουργώντας μια αντιπλημμυρική ‘ασπίδα’, στην προσπάθειά μας να καλύψουμε κενά περασμένων δεκαετιών και να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα που είναι πιο έντονα και πιο συχνά πλέον, εξαιτίας και της κλιματικής αλλαγής», υπογράμμισε οΠεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Με τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις που υλοποιούμε στην Πέλλα θωρακίζουμε δυο σημαντικά αστικά κέντρα, την Έδεσσα και το Λουτράκι, που η καθημερινότητά τους είναι συνυφασμένη με το νερό. Μέσα από την αξιοποίηση σημαντικών ευρωπαϊκών κονδυλίων για την υλοποίηση των πιο αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, παρέχοντας ταυτόχρονα τη μέγιστη δυνατή προστασία των ίδιων και των περιουσιών τους, αλλά και του περιβάλλοντος, φυσικού και δομημένου, στην περιοχή», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Όπως τόνισε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά στο περιθώριο της υπογραφής των συμβάσεων για τα δύο έργα παρουσία των αναδόχων, «είμαστε έτοιμοι πλέον, μετά από μία σειρά διαδικασιών, να υλοποιήσουμε τα δύο αντιπλημμυρικά έργα σε Έδεσσα και Αλμωπία. Ενισχύουμε ακόμη περισσότερο την αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής της Πέλλας, επενδύοντας στην πρόληψη, προστατεύοντας πολίτες-περιουσίες-υποδομές. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την υποστήριξη και άψογη συνεργασία στην προσπάθεια έγκρισης των δύο σημαντικών έργων, τα οποία χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με συγχρηματοδότηση από το ΕΤΠΑ».

«Μετά από την ολοκλήρωση του έργου της διευθέτησης χειμάρρων στο Δήμο Αλμωπίας, προϋπολογισμού 10,8 εκατομμυρίων ευρώ, μπήκαμε στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης δύο νέων, ανάλογης σημασίας παρεμβάσεων στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας. Συνεχίζουμε αξιοποιώντας στο έπακρο τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας, ενώ παράλληλα διεκδικούμε ευρωπαϊκά κονδύλια απαραίτητα για τη δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών υποδομών προς όφελος των πολιτών», δήλωσε η κ. Αθανασιάδου-Αηδονά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *