Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Νίκος Ρίζος: "Δώστε χώρο και χρόνο σε νέους ανθρώπους να δοκιμαστούν"

"Μην πυροβολείτε τον υποψήφιο" γράφει πρόσφατα σε άρθρο της υποψήφια δημοτική σύμβουλος και έχει δίκιο .Βλέποντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ακούγοντας παρέες καταλαβαίνεις ότι έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα σε μια χώρα που χρόνο με το χρόνο όλο και λιγότεροι ασχολούνται με τα κοινά . Σχεδόν όλοι σε πολιτικές κουβέντες πάντα γενικεύουμε ,πιστεύουμε πλέον ότι και ο πιο καθαρός κάτι πήρε, κάτι του έταξαν.

Θεωρούμε τους πάντες αναξιόπιστους, πιστεύουμε ότι για να ασχολείσαι πρέπει όντως κάτι να πάρεις.

Η φιλοδοξία όμως -λέξη κακοποιημένη-του κάθε υποψηφίου δεν είναι δυνατόν ,να έχει την ίδια αφετηρία ,δεν είναι δυνατόν να πηγάζει από ίδιες συνθήκες ούτε και από τις ανάγκες προσωπικής επιβεβαίωσης και προσωπικού πλουτισμού ,δεν μπορούμε να κατηγορούμε εκ των προτέρων υποψηφίους που ζητάνε να εκτεθούν σε μια εκλογική αναμέτρηση διότι τους ακυρώνουμε πριν ακόμα εκλεγούν.

"Μην πυροβολούμε"λοιπόν τους υποψήφιους με μισαλλόδοξη κριτική ,με λοιδορία ,μην τους κρίνουμε με ταπεινά κριτήρια και κυρίως "μην κρίνουμε εξ ίδιων τα αλλότρια". Ας αφήσουμε όλους τους υποψήφιους στην κρίση του κόσμου ,όλου δηλαδή του εκλογικού σώματος. Βασική «συνταγματικη» αρχή είναι ο σεβασμός στη προσωπικότητα και την άποψη του κάθε πολίτη και του κάθε υποψηφίου διότι αυτό είναι δημοκρατία.

Ας σταματήσουμε λοιπόν αυτό το ιδιότυπο "μπουλινγκ"μήπως και απελευθερώσουμε από μέσα μας όλα αυτά που θα θέλαμε πραγματικά να πούμε , όλα αυτά που πάντα θα θέλαμε να κάνουμε, αλλά η κατακραυγή και η αμφιβολία του κόσμου δεν μας το επέτρεπαν.

Αν όλοι αντιμετωπίσουμε αλλήλους με σεβασμό και αστική ευγένεια ίσως τότε καταφέρουμε να βάλουμε στο παιχνίδι της πολιτικής και της προσφοράς άξιους ανθρώπους που σήμερα είτε από φόβο ,είτε από απογοήτευση δεν ασχολούνται.

Δώστε λοιπόν χώρο και χρόνο σε νέους ανθρώπους να δοκιμαστούν.

Σεβαστείτε την άποψη όλων των υποψηφίων από όλους τους συνδυασμούς ,έτσι μόνο θα γίνει σεβαστή και η δίκη σας άποψη. Πιστέψτε στην επιλογή σας χωρίς να κατακρίνετε επιλογές άλλων.

Δείξτε ενδιαφέρον ή αρνηθείτε με ευγένεια τις υποψηφιότητες ,είναι σίγουρο ότι η ψήφο σας είναι μια ,αρα δεν μπορούν να την πάρουν όλοι ,αλλά μπορούν να την διεκδικήσουν!

Η πολιτική «αρένα» πάντα ήταν δύσκολη σήμερα έχει καταπέσει και απαξιωθεί, ας βάλουμε ένα χεράκι ευγένειας όλοι μας ,υποψήφιοι και ψηφοφόροι, ώστε η επόμενη μέρα να μας βρει καλύτερους εμάς και τον τόπο μας!

Σε αυτές τις εκλογές να νικήσει το καλό κριτήριο ώστε στις 27 Μαΐου να προκύψει η απαρχή μιας νέας δημοτικής αρχής ,για όλους μας.

Εύχομαι καλό αγώνα σε όλους τους υποψηφίους !

Νικόλαος Ρίζος 
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Δημήτρη Μπίνο

#Η_Αλμωπία_της_καρδιάς_μας

6 comments:

  1. δεν μπορώ να μη συμφωνήσω 100% μαζί σου Νίκο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εννοειται και τον εαυτο σας ως νεο? ερωτηση. χωρος υπαρχει και χρονος δεν τον πηρε κανενας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΥΝΑΤΟ "ΧΑΡΤΙ" Ο ΝΙΚΟΣ, ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΠΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξεκαβαλα λίγο Ριζο μεχρι χθες ΤΟΥΣ κατηγωρουσες.. με λίγα λόγια ένας ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πράγματι ρε Νίκο Δεν έχουμε ξεχάσει τις μακροσκελείς σου αναφορές στην ανεπάρκεια του νυν Δημάρχου και τις 5 ετους διοίκησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *