Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για την μαφία των φυλακών!

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος συνελήφθη μετά την κατάθεσή του στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία για την μαφία των φυλακών.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Λυκουρέζος είχε καταθέσει στην Αντιτρομοκρατική και ενώπιον του ανακριτή.

Μετά τα όσα κατέθεσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, υπήρξαν στοιχεία που οδήγησαν τον εισαγγελικό λειτουργό να αποφασίσει τη σύλληψή του για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος συνελήφθη σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του από τον ειδικό εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση και κρατείται στο μέγαρο της ΓΑΔΑ στην Λ. Αλεξάνδρας, προκειμένου να οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, είναι ο δεύτερος δικηγόρος που κατηγορείται για την συγκεκριμένη υπόθεση της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού.

Ενταλμα και για άλλον δικηγόρο

Την ίδια ώρα ένταλμα σύλληψης από τον ειδικό εφέτη ανακριτή έχει εκδοθεί και για τον δικηγόρο Θεόδωρο Παναγόπουλο.

Η εμπλοκή Λυκουρέζου

Yπενθυμίζεται πως ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ήταν συνήγορος του 65χρονου προσωρινά κρατούμενου δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό μεταξύ άλλων την εκβίαση για την απόσπαση χρημάτων του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου.

Ο Αριστείδης Φλώρος έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη ως ηθικός αυτουργός σε απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου. Για την υπόθεση, μετά από έρευνες, προέκυψαν νέα στοιχεία που οδήγησαν στην προφυλάκιση του δικηγόρου Αντωνόπουλου και σε επέκταση των ερευνών και στους δύο άλλους δικηγόρους.

Ειδικότερα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ένας συνεργάτης του επίσης δικηγόρος, φέρεται να είχαν ζητήσει από τους συνηγόρους του Αριστείδη Φλώρου -που είναι έγκλειστος για την υπόθεση Energa- το ποσό των 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να μην παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γιώργου Αντωνόπουλου, με κατηγορούμενο τον Αριστείδη Φλώρο.

Την καταγγελία είχε κάνει ο συνήγορος του Αριστείδη Φλώρου, Ηλίας Αναγνωστόπουλος τον περασμένο Απρίλιο, κατά τη διάρκεια της προανάκρισης για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Παράλληλα Αλβανοί κακοποιοί που εμπλέκονται τόσο στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου όσο και στη στυγερή δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εμπλέκονται στο κύκλωμα των φυλακών για το οποίο έχουν γίνει συστηματικές έρευνες στις φυλακές Κορυδαλλού και πλέον τα στοιχεία αυτά αποτελούν τον κορμό των ανακρίσεων που διεξάγονται στο εφετείο.



Πηγή: iefimerida.gr

2 comments:

  1. Υπάρχει κανείς άραγε στη ΝΔ που δεν είναι λαμόγιο..??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΩ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ !!! ΡΕ ΟΥΣΤ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *