Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Ανακοίνωση - απάντηση του συνδυασμού "Πέλλα Μαζί Συνεχίζουμε" στον Καστερίδη

Άρχισε η προεκλογική ψευδολογία!

Η ελπίδα μας ότι γινόμαστε πιο ώριμοι μέσα από τις δυσκολίες, και ως πρόσωπα και ως κοινωνία, φαίνεται ότι διαψεύδεται. Κι επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία θα απαντήσουμε στις ψευδολογίες του κ. Καστερίδη με την προσδοκία ότι θα τις αποφύγει στο μέλλον -και εκείνος και όσοι άλλοι έχουν την αντίστοιχη αντιπολιτευτική διάθεση.

«Το παραμύθι του νοικοκυρεμένου δήμου»

Από τους δέκα πιο υπερχρεωμένους δήμους της χώρας το 2011, σήμερα ο δήμος μας είναι πλεονασματικός. Όχι το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά ο δήμος Πέλλας ρύθμισε και πληρώνει από το ταμείο του τα πρόστιμα των εταιριών των προηγούμενων διοικήσεων. Από τα 25.000.000 ευρώ των οφειλών που αναλάβαμε, το Υπουργείο κάλυψε 12.459.751 για ληξιπρόθεσμες οφειλές και 1.556.218 για δικαστικές αποφάσεις. Τα υπόλοιπα, ένθερμε υπερασπιστή της αλήθειας, με παραμύθια ξοφλήθηκαν;

«H ανάπλαση, οι ανύπαρκτες προτάσεις και τα λιγότερα χρήματα»

Η πρόταση μας για το αστικό κέντρο συγκέντρωσε την τρίτη υψηλότερη βαθμολογία από όλες τις κατατεθειμένες προτάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τα 3,8 εκ ευρώ που εξασφαλίσαμε για την ανάπλαση είναι πρωτόγνωρο ποσό για την περιοχή. 

Η Προϊσταμένη και στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. της Περιφέρειας έκαναν επιτόπιο προγραμματισμένο έλεγχο στο δήμο. Η ανησυχία τους ήταν πως θα τα καταφέρουμε να διαχειριστούμε τόσες ενταγμένες προτάσεις! Διαφωνεί προφανώς ο όψιμος υπερασπιστής των συμφερόντων του δήμου που υπηρέτησε επί 30 χρόνια. Λέει άραγε ψέματα ή αγνοεί όσα θα έπρεπε να γνωρίζει; Και τα δύο ασυγχώρητα!

«Οι ανύπαρκτες παιδικές χαρές και ο πληρωμένος τουριστικός οδηγός που δεν υπάρχει»

Οι νόμιμα αδειοδοτημένες παιδικές χαρές θα κατασκευαστούν με χρηματοδότηση και χωρίς επιβάρυνση των δημοτών, ακριβώς επειδή προγραμματίζουμε σωστά και δεν βιαζόμαστε να σπαταλήσουμε. Το γνωρίζει καλά, αλλά προφανώς δεν το θέλει ο υπηρεσιακός λειτουργός του δημοσίου συμφέροντος. Ας πούμε ότι εδώ έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις για το τι είναι κοινό καλό. Θεμιτό στη δημοκρατία και άξιο συζήτησης.

Στη μομφή όμως ότι πληρώσαμε κάτι που δεν έχουμε, το λιγότερο που έχετε να κάνετε είναι να ζητήσετε συγνώμη γιατί δεν βρεθήκατε σε καμιά εκδήλωση, σε καμιά έκθεση, σε κανένα τουριστικό προορισμό του δήμου μας για να δείτε τις δράσεις προβολής και μαζί τους τον τουριστικό οδηγό. 

Και μια τελευταία παρατήρηση, χρήσιμη σε όλους και κυρίως στους νέους μας: Όσοι αναλαμβάνουν δημόσιες θέσεις, εκλεγμένοι και μη, πρέπει να είναι ακέραιοι και άξιοι. Όχι ένα από τα δύο. Και τα δύο, μαζί. Αυτά είναι τα εφόδια της σημερινής δημοτικής αρχής και με αυτά ζητάει και πάλι την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας στο δήμο Πέλλας. 

Υ.Γ. «Δήθεν πατριωτικές απαγορεύσεις και κορώνες»!! Στον κ. Στάμκο αναφέρεστε, κ. Καστερίδη; Να θεωρήσουμε ότι παρασυρθήκατε από αντιπολιτευτικό οίστρο ή ότι πραγματικά εννοείτε ότι είναι «δήθεν πατριώτης»; Δηλαδή μας λέτε ότι η υπεράσπιση των δικαίων της Μακεδονίας είναι «κορώνες»; Θα ακούσουμε προσεκτικά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *