Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Βρετανία: Δημοπρατείται το βιολί του Τιτανικού 101 χρόνια μετά το ναυάγιο

Το βιολί, με το οποίο έπαιζε ο μουσικός Ουάλας Χάρτλεϊ για να καθησυχάσει τους επιβάτες του Τιτανικού την ώρα που τον υπερωκεάνιο βυθιζόταν,
θα βγει στο σφυρί από τον οίκο Wiltshire 101 χρόνια μετά το ναυάγιο κι αναμένεται να πουληθεί από 236.000 έως 354.400 ευρώ.

Ο Χάρτλεϊ είναι ένας από τους 1.517 επιβάτες που πνίγηκαν στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Μεταξύ των άλλων αντικειμένων που θα δημοπρατηθούν είναι οι παρτιτούρες και η θήκη του βιολιού.

Ο υπεύθυνος της δημοπρασίας Άλαν Ολντριτζ δήλωσε ότι το βιολί είναι το σπανιότερο και πιο εμβληματικό αντικείμενο από τα ενθύμια του Τιτανικού.

Χρειάστηκε επτά χρόνια ο οίκος δημοπρασίας Henry Aldridge & Son για να πιστοποιήσει τη γνησιότητα του βιολιού με την βοήθεια αρκετών εμπειρογνωμόνων.

Ορισμένοι εξακολουθούν να την αμφισβητούν με το επιχείρημα ότι το βιολί δεν θα μπορούσε να διασωθεί μέσα στο νερό.

Ωστόσο, θεωρείται ότι διασώθηκε μέσα στην δερμάτινη θήκη του, η οποία ήταν δεμένη πάνω στο πτώμα του Χάρλεϊ.

Σύμφωνα με το ημερολόγιο της αρραβωνιαστικιάς του Χάρλεϊ, της Μαρίας Ρόμπινσον, η θήκη διασώθηκε και της παραδόθηκε.

Μετά τον θάνατό της το 1939, το βιολί παραδόθηκε στα κεντρικά γραφεία της χριστιανικής ιεραποστολικής οργάνωσης «Στρατός της Σωτηρίας» (Salvation Army) και αργότερα, στις αρχές της δεκαετίας του 40, στην μητέρα του σημερινού ανώνυμου ιδιοκτήτη του.




Πηγή: tanea.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *