Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Σήμερα η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου

Ενώπιον των δύο ανακριτών στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων θα βρεθεί στις 15:30 για να απολογηθεί ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.
 
Στο πόρισμα του Χαράλαμπου Βουρλιώτη, όσο και στο κατηγορητήριο που συνέταξαν οι εισαγγελείς, στον Νίκο Μιχαλολιάκο, που αναφέρεται ως «Führerprinzip», αποδίδεται ο ηγετικός του ρόλος στη Χρυσή Αυγή με τους υπόλοιπους βουλευτές να έχουν βοηθητικό ρόλο.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα βρεθεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για δεύτερη φορά, μόνο που αυτή τη φορά δεν θα είναι για να του ασκηθεί δίωξη αλλά για να απολογηθεί για το βαρύτατο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει.

Άρνηση του βαρύτατου κατηγορητηρίου και απόδοση των διώξεων τους σε πολιτικά κίνητρα αναμένεται να είναι οι βασικοί πυλώνες της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, όπως και οι υπόλοιποι συλληφθέντες βουλευτές.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε με βάση το άρθρο 187 του ποινικού κώδικά που αφορά στη συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που σύμφωνα με την παράγραφο 1 τιμωρείται με «με κάθειρξη μέχρι 10 όποιος συγκροτεί ή εντάσσεται ως μέλος με δομημένη και με διαρκή δράση ομάδας από τρία ή περισσότερα πρόσωπα που επιδιώκει τη διάπραξη περισσοτέρων εταίρων κακουργημάτων». Με κάθειρξη 10 ετών τιμωρείται, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, και ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι ανακριτικές αρχές φέρονται να έχουν ισχυρά στοιχεία για τον πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο του Νίκου Μιχαλολιάκου όσο και των υπόλοιπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, ανακριτές και εισαγγελέας θα συσκεφθούν προκειμένου να αποφασίσουν για την προφυλάκισή του.

Την υπεράσπισή του έχει αναλάβει ο αδελφός του, Τάκης Μιχαλόλιας.

Αύριο αναμένεται να απολογηθεί ο υπαρχηγός της οργάνωσης Χρήστος Παππάς.

Χθες απολογήθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης, που φέρεται να απάντησε στις ερωτήσεις του ανακριτή πολιτικά, καθώς θεωρεί ότι δεν προκύπτει καμία ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση. Υποστήριξε μάλιστα ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται σε καταγεγραμμένες συνομιλίες.
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *