Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Κλείνουν τα σύνορα για Έλληνες που αναζητούν εργασία στην Ευρώπη!

Σκληρότεροι νόμοι για το μεταναστευτικό ρεύμα του Νότου προβλέπει η Eυρωπαϊκή Ένωση, μετά από πρόταση Βρετανών, Ολλανδών και Σουηδών και τη σύμφωνη γνώμη των Γερμανών.

Ουσιαστικά αυτό που εξετάζεται είναι ένα πλαφόν στον αριθμό των εργαζομένων που θα μετακινούνται από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία προς τις χώρες αυτές. 

Απειλούν μάλιστα με ποινικές κυρώσεις όσες επιχειρήσεις τολμήσουν περαιτέρω εισαγωγή εργαζομένων από τις νότιες αυτές περιοχές .Σε κλειστή σύσκεψη της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες τέθηκε το θέμα του αριθμητικού περιορισμού των οικονομικών μεταναστών. Το θέμα πήρε έντονες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να αντιδράσει έντονα η Ελληνίδα επίτροπος, κυρία Μαρία Δαμανάκη, ζητώντας τη διακοπή κάθε τέτοιου είδους συζήτησης.

Όμως τόσο η Σουηδή επίτροπος, όσο και ομάδα υπουργών από τις βόρειες χώρες θέλουν να αλλάξουν την ατζέντα και να συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα με την εφαρμογή σκληρών τακτικών, αφού οι κυβερνήσεις τους πιέζονται από μεγάλο κύμα οικονομικών μεταναστών λόγω της κρίσης που πλήττει την Ε.Ε. – και δη χώρες όπως η δική μας, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

πηγή:e-radio.gr

1 σχόλια:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *