Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Το National Geographic γιορτάζει τα 125 του χρόνια!

Έχει κερδίσει την προσοχή του κόσμου εδώ και 125 χρόνια με τις εκπληκτικές φωτογραφίες του: Το National Geographic γιορτάζει την επέτειό του με ένα φλας μπακ στις πιο πολυσυζητημένες φωτογραφίες του, που αντέχουν στο χρόνο και κερδίζουν ακόμα και σήμερα τις εντυπώσεις... Το περιοδικό δημοσίευσε την πρώτη έκδοσή του τον Οκτώβριο του 1888 και έχει δημοσιεύσει από τότε μερικά από τα καλύτερα φωτορεπορτάζ. «Η φωτογραφία είναι ένα ισχυρό εργαλείο και μια μορφή έκφρασης αφού βλέποντας ο φωτογράφος τον κόσμο μέσα από την κάμερά του μεταφέρει στη συνέχεια την εικόνα αυτή και εμπνέει, παρακινεί, εντυπωσιάζει, αναστατώνει τους ανθρώπους παγκοσμίως», λέει ο Chris Johns, αρχισυντάκτης του περιοδικού. Ακολουθούν μερικές από τις φωτογραφίες που ξεχώρισαν…


1. Dzitnup, Μεξικό, 2010. Κολυμβητής στην καταβόθρα Xkeken στο Γιουκατάν, που θεωρείται από τους Μάγιας ότι οδηγεί στον Κάτω Κόσμο.



2. Τέξας, 1939. Μια καουμπόισσα ρίχνει ένα κέρμα στο παρκόμετρο για να… παρκάρει το πόνι της. Όταν λήφθηκε η φωτογραφία το Ελ Πάσο ήταν μια πόλη που είχε ακόμα πολλά ράντσα και άλογα.



3. Κίνα, 2011. Η Gerlinde Kaltenbrunner ελέγχει τα σχοινιά των ορειβατών λίγο πριν την ανάβαση σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.



4. Μουμπάι, Ινδία, 2011. Το πλήθος τρέχει να προλάβει τα τρένα στον σταθμό Churchgate.



5. Αφγανιστάν, 2010. Η 18χρονη Noor Nissa ήταν ετοιμόγεννη και ο σύζυγός της την πήγαινε στο νοσοκομείο όταν χάλασε το αυτοκίνητο. Εκείνος πήγε να βρεια άλλο όχημα και η νεαρή κοπέλα με τη μητέρα της έμειναν να περιμένουν.



6. Κουβέιτ, 1991. Τα πάντα καίγονται στον πόλεμο του Κόλπου και οι καμήλες τρέχουν να σωθούν.



7. Μια φωτογραφία ενός χιμπατζή αιχμαλωσία που απλώνει το χέρι του για να αγγίξει την επιστήμονα Jane Goodall προκαλεί ρίγη συγκίνησης.



8. Ο βασιλιάς της ζούγκλας στην Ουγκάντα, 2011. Ένα λιοντάρι έχει σκαρφαλώσει σε ένα δέντρο, στο Queen Elizabeth Park.



9. Φωτογραφία εξωφύλλου στο National Geographic τον Ιούνιο 1985. Νεαρό κορίτσι από το Αφγανιστάν φωτογραφίζεται σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στο Πακιστάν και γίνεται η πιο διάσημη φωτογραφία του περιοδικού μέχρι σήμερα.



10. Η φωτογραφία μπορεί να αλλάξει τον κόσμο…

 
ΠΗΓΗ: perierga

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *