Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ελλάδα-Ιρλανδία-Πορτογαλία οι μεγαλύτεροι «πελάτες» του ΔΝΤ

Η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα έλαβαν το 90% των δανείων του ΔΝΤ το 2013, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.Ειδικότερα, οι τρεις χώρες που τελούν υπό προγράμματα διεθνούς χρηματοπιστωτικής στήριξης έλαβαν το 90% του συνολικού ποσού των δανείων που χορήγησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατά το τρέχον οικονομικό έτος.

Η Ιρλανδία έλαβε το μεγαλύτερο ποσό, 4,0 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια, ακολουθούμενη από την Πορτογαλία (3,6 δισεκατομμύρια) και την Ελλάδα (3,2 δισεκατομμύρια), σύμφωνα με την έκθεση αυτή για την δραστηριότητα του ΔΝΤ κατά το οικονομικό έτος 2013, που ολοκληρώθηκε στα τέλη του Απριλίου.

Το σχέδιο βοήθειας που χορηγήθηκε στην Κύπρο, την τέταρτη χώρα της ευρωζώνης που τέθηκε σε πρόγραμμα διεθνούς χρηματοπιστωτικής βοήθειας, δεν συνυπολογίζεται στην έκθεση αυτή, καθώς εγκρίθηκε τον Μάιο.Συνολικά το ΔΝΤ χορήγησε το 2013 12,0 δισεκατομμύρια ευρώ σε έντοκα δάνεια, στα οποία προστίθενται δάνεια υπό ειδικό καθεστώς ύψους περίπου 1 δισεκ. ευρώ που χορήγησε σε φτωχές χώρες.

Στην έκθεση αυτή διευκρινίζεται επιπλέον ότι οι ετήσιες αποδοχές της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αναπροσαρμόστηκαν βάσει του πληθωρισμού και ανέρχονται πλέον σε 476.360 δολάρια (περίπου 352.026 ευρώ).

πηγή:newsbomb.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *