Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ολονύχτιες απολογίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής - Απολογήθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης

Στον ανακριτή το μεσημέρι ο Νίκος Μιχαλολιάκος
Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας και έως αυτή την ώρα συνεχίζονται οι απολογίες των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής που αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Οι απολογίες άρχισαν χθες το μεσημέρι με τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος απολογείτο για περίπου έξι ώρες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και ακολούθησαν ο Γιάννης Λαγός και ο Ηλίας Παναγιώταρος ενώ αυτή την ώρα απολογείται ο Νίκος Μίχος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ηλίας Κασιδιάρης αρνήθηκε τα πάντα και υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται σε καταγεγραμμένες συνομιλίες. Ο βουλευτής φέρεται να ρωτήθηκε από τον ανακριτή πώς εξηγεί ότι γίνεται επίκληση του ονόματός του και μάλιστα ως εκπαιδευτή δολοφόνων από πρόσωπα-μέλη της οργάνωσης που έχει καταγραφεί η συνομιλία τους. Ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι το πρόσωπο που τον αναφέρει τον είδε στην τηλεόραση και γι' αυτό κάνει αναφορά στο πρόσωπό του.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από το ΑΜΠΕ, ο βουλευτής φέρεται να αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης του ενός εκ των δυο προστατευόμενων μαρτύρων και να ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση, γιατί ζητούσε χρήματα από μέλη.

Μάλιστα ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι ο εν λόγω μάρτυρας πληρώθηκε από δημοσιογράφο ιδιωτικού καναλιού για να παραχωρήσει συνέντευξη στην οποία υποστήριξε όσα είχε καταθέσει και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφανθούν για το αν θα προχωρήσουν στην προφυλάκισή τους, μια απόφαση που κατά τις εκτιμήσεις δεν αναμένεται πριν τις 12:00 το μεσημέρι.

Οι ανακριτές φαίνονται αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν τον γύρο των απολογιών των τεσσάρων βουλευτών, καθώς το μεσημέρι αναμένεται να απολογηθεί ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής.

Την Τετάρτη στις 15:30 εκτιμάται ότι θα οδηγηθεί στον ανακριτή ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει αλλαγή στο πρόγραμμα. Ο Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί την Πέμπτη. 
 
πηγη:newsbeast

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *