Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Η αγέλη λυκόπουλων ξανά μαζί!

Από της 12 Οκτωβρίου 2013 ξανάξεκίνησε την δράση της η 1η Αγέλη Λυκοπούλων Αριδαίας.

Τι είναι όμως η Αγέλη και ποια η δράση της; Αγέλη Λυκοπούλων λέγεται το μικρό τμήμα του προσκοπισμού και αποτελείται από παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών. Με πρόγραμμα άλλοτε ρομαντικό και άλλοτε περιπετειώδης και με πολύ φαντασία δημιουργεί ένα κλίμα μέσα στο οποίο το παιδί, δημιουργεί και αναπτύσει τον χαρακτήρα του. Κύριο συστατικό της επιτυχίας είναι το παιχνίδι, κατασκευές και η ζωή στην ύπαιθρο.

Ποια είναι όμως η ιστορία των Λυκοπούλων;Στην αγγλία, παιδιά μικρότερης ηλικίας από τα 11 (ηλικία των προσκόπων) ήθελαν πάρα πολύ να γίνουν πρόσκοποι. Έτσι το 1914 ο Baden Powell (ιδρυτής του προσκοπισμού) άρχισε να αναπτύσσει ένα πρόγραμμα για τα παιδιά αυτά, βασισμένος στο «βιβλίο της Ζούγκλας» του Rudyard Kipling. Από το βιβλίο αυτό πήραμε και το όνομά μας, καθώς ο πρωταγωνιστής «μόγλης» βρέθηκε στη ζούγκλα να τον μεγαλώνει μια λύκαινα μαζί με τα λυκόπουλα της. Το πρόγραμμα των Λυκοπούλων ξεκίνησε να υλοποιείται το 1916 και διαδόθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Στην Ελλάδα τα λυκόπουλα ξεκίνησαν στις 13 Δεκεμβρίου του 1931 στην αυλή του Λυκείου Μακρή στην οδό Ιπποκράτους αρ.5 στην Αθήνα.

Στην Αριδαία λοιπόν η αγέλη θα μαζεύεται κάθε Σάββατο στις 11:00 στη φωλιά της (εμπορικό κέντρο Αριδαίας, πάνω από συμβολή, 1ος όροφος), θα παίζει, θα μαθαίνει και θα ανταλλάσει εμπειρίες. Αν θέλετε και εσείς να μπείτε στην αγέλη μας, θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: Σοφία Νικολαϊδου(αρχηγός λυκόπουλων): 6947449909

Ελένη Γάτσου (βαθμοφόρος λυκόπουλων): 6971958416

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *