Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Δημοσκόπηση GPO: Ποιοι βουλευτές είναι πρώτοι στην Αθήνα -Καταρρέουν τα ηχηρά ονόματα

Την έντονη δυσαρέσκεια τους προς τα πρωτοκλασάτα ονόματα των κομμάτων έδειξαν οι ψηφοφόροι στην δημοσκόπηση της εταιρεία GPO, αφού τους γύρισαν την πλάτη. Χαρακτηριστικό είναι πως στις δύο περιφέρειες της Αθήνας -Α' και Β' – ο χάρτης των προτιμίσεων έχει αλλάξει.

Στη δημοσκόπηση της GPO που έγινε για λογαριασμό του newpost προκύπει πως στην Ά Αθήνας, Λιάνα Κανέλλη, Όλγα Κεφαλογιάννη και Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι οι δημοφιλέστεροι πολιτικοί με «οριζόντια» πλειοψηφία από όλους τους ψηφοφόρους με τις αποστάσεις ανάμεσα τους να είναι σχεδόν οριακές. Στη Β΄Αθηνων η Σοφία Σακοράφα αγγίζει το 50% ενώ ακολουθούν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Γιάννης Δραγασάκης. Την πέμπτη θέση καταλαμβάνει ο Γιάνης Δημαράς από τους ΑΝ.ΕΛ και αμέσως μετά το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης λίγο πάνω από τον Δημήτρη Στρατούλη. Εντύπωση προκαλεί η χαμηλή θέση του Πρόεδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεΐμαράκη στην 21η θέση με 25,5%.

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην Α' Αθηνών και ο ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών. Συγκεκριμένα στην Α' Αθηνών, η ΝΔ λαμβάνει το 21,2% της πρόθεσης ψήφου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 20,0%.

Η ΧΑ παραμένει τρίτο κόμμα και στις δύο περιφέρειες ενώ εντυπωσιακό είναι πως το στην Α΄ όσο και και στη Β' Αθηνών το ΚΚΕ προηγείται του ΠΑΣΟΚ.

Α' Αθηνων
ΝΔ 21,2%
ΣΥΡΙΖΑ 20%
ΧΑ 8,5%
ΚΚΕ 5,9%
ΠΑΣΟΚ 5,0%
ΑΝΕΛ 3,9%
ΔΗΜΑΡ 3,6%

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στην Α' Αθηνών στο 19,9%.

Β' Αθηνών
ΣΥΡΙΖΑ 24,2%
ΝΔ με 17,0%
ΧΑ 8,2%
ΚΚΕ 6,5%
ΠΑΣΟΚ 4,1%
ΑΝΕΛ 4,1%
ΔΗΜΑΡ 3,8%

Υψηλό είναι και στη Β' Αθηνών το ποσοστό των αναποφάσιστων που ανέρχεται στο 18,0%.




Πηγή: iefimerida

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *