Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Aλ. Τσίπρας: «Δε μπορεί ο Γεωργιάδης να παίζει με την υγεία του ελληνικού λαού»

Η δημόσια υγεία διαλύεται και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Άδωνι Γεωργιάδη. «Η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας δεν μπορούν να παίζουν με τη ζωή του ελληνικού λαού», είπε, κατηγορώντας τους ότι παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια.

Ο. Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας για φιλολαϊκή ρητορεία, υπογραμμίζοντας ότι με βάση την ετήσια ιδιωτική δαπάνη δεν προκύπτει ελάφρυνση του ασθενή, ενώ σκληρή επίθεση εξαπέλυσε και προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

«Η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας δεν μπορούν να παίζουν μα τη ζωή του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας να σταματήσουν να παίζουν «επικοινωνιακά κολπάκια». Επισήμανε ότι ο μεγάλος κίνδυνος είναι η ανεπάρκεια σε φάρμακο και σημείωσε πως είναι σημαντικό ο ασθενής να έχει πρόσβαση σε φτηνό και ποιοτικά ελεγμένο φάρμακο.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το 28% του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε φάρμακο και αναρρωτήθηκε αν η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης είναι μείωση της δημόσιας ή της ιδιωτικής δαπάνης.

«Αυτά τα τέσσερα χρόνια που μειώθηκε η δημόσια δαπάνη, η ιδιωτική δαπάνη συνεχίζει να αυξάνεται», υποστήριξε ο και πρόσθεσε ότι δεν προκείπτει ελάφρυνση του ασθενή και ότι η ρητορεία του υπουργού είναι υποκριτική.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε επίσης πως η τροπολογία δεν υπηρετεί ούτε τη δημόσια υγεία, ούτε τον πολίτη και ότι εξυπηρετεί το ολιγοπώλια των πολυεθνικών γενοσίμων φτηνού κόστους. «Εμείς μοναδικό γνώμονα έχουμε την επάρκεια σε φάρμακα. Αυτός είναι ο λόγος που καλούμε την κυβέρνηση να την αποσύρει», δήλωσε.

Επιβεβαίωσε ο Τσίπρας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε λεφτά για διαφημίσεις

Σε σχέση με την επίθεση του κ. Γεωργιάδη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» σχολίασε ότι πρόκειται περί αστείας συκοφαντικής επίθεσης. «Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης και ο κλέφτης έχει γελοία επιχειρήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η διαφήμιση στον ραδιοφωνικό σταθμό ήταν ύψους μόλις 3.500 ευρώ. Επίσης, έκανε λόγο για αστειότητα του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος, όπως εκτίμησε ο κ. Τσίπρας, «έχει χάσει τον έλεγχο». Αμέσως μετά συμπλήρωσε ότι «είναι ο καλύτερος υπουργός για μια κυβέρνηση που θέλει να διαλύσει την υγεία». «Την κάνει καταπληκτικά τη δουλειά του», είπε με ειρωνική διάθεση.

Ακόμη, κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να σκεφτεί ξανά τι ανοησία είπε για το ραδιόφωνο και να ζητήσει συγγνώμη, από τους εργαζόμενους, τους δημοσιογράφους και ενδεχομένως από τις εταιρείες που θέλουν να διαφημίζονται, όπως το κάνουν και αλλού.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως ο κόσμος βιώνει μια σκληρή πραγματικότητα και ότι το θέμα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που δεν μπορούμε να μιλάμε με ατάκες και να παίζουμε με το twitter.

Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε ένα όργιο διαπλοκής δισεκατομμυρίων, είπε ο κ. Τσίπρας και ανέφερε ως παράδειγμα τη σπατάλη εκατομμυρίων από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Οι εταιρείες να αντιληφθούν ότι η Ελλάδα έχει ανθρωπιστική κρίση και να μειώσουν τις τιμές», είπε από την άλλη ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε πως πρώτη φορά βλέπει υπουργό να αδιαφορεί για την εθνική βιομηχανία φαρμάκων, να πεταχτούν στο δρόμο 20000 εργαζόμενοι, και να έρχεται μια κυβέρνηση απροκάλυπτα να εξυπηρετεί διεθνεί συμφέροντα

Σε σχέση με την πρόταση για εξεταστική επιτροπή για τα ναυπηγεία σημείωσε ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μέσα στο βούρκο της διαπλοκής και ότι τώρα κατηγορούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ανταγωνιστών τους.

Επιπλέον ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποσύρει την τροπολογία και να αναλάβει δεκαήμερη συζήτηση με τους φορείς της υγείας. Αν δεν το κάνει, είπε ο κ. Τσίπρας, τότε σημαίνει ότι μόνος του στόχος είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα.

«Εμείς δεν δίνουμε διαπιστευτήρια σε κανέναν, οι προτάσεις μας είναι διαυγείς και καθαρές», είπε ο κ. Τσίπρας, καταλήγοντας στο ότι πρέπει «να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που οδηγούν σε λιμοκτονία τον λαό».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *