Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΠΓΔΜ: Ο Αχμέτι ζητά από τον ΟΑΣΕ πιο ενεργή συμβολή για την ονομασία

O αρχηγός του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, σε επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, Ράνκο Κριβοκάπιτς, ζήτησε τόσο από τον ίδιο όσο και από τη διεθνή κοινότητα να συμβάλουν περισσότερο στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, μετέδωσε το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του DUI, ο Αχμέτι στην επιστολή του επισημαίνει ότι η δέσμευση του κ. Κριβοκάπιτς και της διεθνούς κοινότητας θα καταστήσει εφικτή την ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας σε ένα υψηλότερο επίπεδο.

«Με αυτή την επιστολή, εκφράζω την ανησυχία μου πως όλα τα αμοιβαία επιτεύγματα ενδέχεται να διακυβευθούν εξαιτίας της ανεπίλυτης διένεξης με το νότιο γείτονά μας, την Ελλάδα, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας. Αυτή η διένεξη κρατά τη χώρα μας μακριά από επενδύσεις και από την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ» αναφέρει ακόμη ο κ. Αχμέτι προς τον κ. Κριβοκάπιτς.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος του DUI σημείωσε επίσης ότι η ΠΓΔΜ και η Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθήσουν το δρόμο του συμβιβασμού, ο οποίος επετεύχθη πρόσφατα μεταξύ του Κοσόβου και της Σερβίας, ενώ πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο θα βελτιώσει σημαντικά τις σχέσεις καλής γειτονίας και θα οδηγήσει σε διαρκή ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή των δυτικών Βαλκανίων.


πηγή:aggelioforos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *